Giresun

VALİ ÇÖP TOPLADI, ÇEVRE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Giresun’da “5 Haziran Dünya Çevre Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Botanik Bahçesi’nde gerçekleştirilen ilk program çerçevesinde, Giresun Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ekipleri denizden çöp topladı. Sahilde ve denizde toplanan çöpler ayrıştırılarak çöp kutularına konuldu.
Kümbet Aymaç Tabiat Parkı’ndaki etkinlikte ise; Giresun İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürlüğü’nün organizasyonu ile çöp toplama ve temizlik etkinliği şeklinde gerçekleştirildi.
Etkiniklere Giresun Valisi Enver Ünlü de katıldı. Ünlü, yaptığı açıklamada “Bu doğayı, çevreyi biz kirlettik, temizliği de beraber yapacağız. Ayda en az bir kez bu etkinliği yapacağız. Bizi sık sık yaylada, sahilde parklarda çöp toplarken göreceksiniz. Bütün doğaseverleri, bütün Giresunlu hemşerilerimizi bu etkinliğe destek vermeye davet ediyoruz. Ama sadece sosyal medyadan değil, evlerinden değil bizim gibi çevreci yeşil yeleklerini giysinler. Hem spor yapmış oluruz hem de kirlettiğimiz çevreyi temizleriz” dedi.
Ünlü, “Biz dünyayı atalarımızdan miras değil, gelecekten ödünç aldık. Çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha güzel, daha temiz, daha dengeli daha yeşil bir dünya bırakabilmek için bu günden tedbir almamız lazım. Bakın bu salgın döneminde emisyon miktarlarında ciddi düşüşler oldu. Tabiat, çevre kendini toparlamaya başladı. Ama bir taraftan da küresel ısınma, buzulların hızla erimesi, denizlerimizin hızla kirlenmesi, denizdeki canlı ve balık türlerinin yok olması gibi, denizlerde kirli tabakaların oluşması gibi sorunları önlemek için ciddi bir şekilde eyleme geçilmesi gerekmektedir” diye konuştu..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir