Giresun

UZUNALİOĞLU:KAOSA SÜRÜKLENİYORUZ…

Giresun Barosu Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, “Etrafımızın kan ve ateş gölüne döndüğü bir zamanda bize emanet edilen Cumhuriyetin değerini bir kez daha anlıyoruz”dedi.
Uzunalioğlu,  Cumhuriyetimizin ilanının 91. Yılı nedeniyle  yayımladığı mesajda,Cumhuriyetin; ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, gericilik yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejim olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:”Ancak bugünlerde çözüm süreci başlığı altında üniter devlet yapımız tartışılmakta; diğer yandan ülkemizin birlik ve beraberliği ile devrim yasaları çiğnenmekte, hukuk devletinde yaşanmaması gereken olaylar yaşanmakta, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş,laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye, bir kaosa doğru sürüklenmek istenmektedir. 
 91 yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu içlerine sindiremeyen emperyalist güçler, bugün çeşitli planlarla ülkemizi bölmeye çalışmaktadırlar. Ülkemizi bölmek için ellerinden gelen her türlü saldırıyı yapmaktadırlar. İçeride ve dışarıda ülkemizi bölme ve yıkma hayali ile kuranlar, dün olduğu gibi bugün de hayal kırıklığına uğrayacaklardır. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "en büyük devrimim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. 
İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olacaktır.

Tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza değin yaşatmaya kararlıyız”. 
               

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir