GiresunUlusal

UĞUR MUMCU, GİRESUN ADD’NİN DÜZENLEDİĞİ SESSİZ YÜRÜYÜŞLE ANILDI

26 yıl önce Ankara’da otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için Giresun’da,  sessiz anma yürüyüşü düzenlendi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Giresun Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüş, Deppoy mevkinden Atatürk meydanına kadar sürdü.

ADD GENÇLİK KONULU BAŞKANI OĞUZCAN ÖZDEMİR’DEN MÜCADELE ÇAĞRISI

Burada Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra ADD Gençlik Kolu Başkanı Oğuzcan Özdemir bir konuşma yaptı. Mumcu’nun, Muamamer Aksoy, Gaffar Okan gibi Atatürk ve Cumhuriyetçi aydınların faili meçhul cinayetlerle katledildiğine dikkat çeken Özdemir,  “karanlık ve kandan beslenen cumhuriyet ve Türkiye düşmanları yanlış hesap yaptılar. yok ettikleri bedenen varlıklarıydı. Düşünceleri mücadelemizde yaşıyor, yaşayacak. Ocak ayı toplumsal hafızamızı yoklama zamanıdır. Acıları bal eyleyerek, Atatürk cumhuriyetine, üniter devlet yapısına hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye her ne olursa olsun sahip çıktığımızı gösterdiğimiz bir aydır. Tüm yurtsever kişi ve kurumları, yurttaşlarımızı ADD çatısı altında güç birliği yapmaya çağırıyoruz. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. Milli mücadelenin başlamasının 100. ADD’nin kuruluşunun 30. yılında adalet ve demokrasi mücadelesini büyütmenin tam zamanıdır ” dedi.
ADD’nin etkinliği sanatçı Samet Tunç konseriyle sona erdi. 

Yürüyüşe, ADD Başkanı Özcan Özgürbüz ve il ilçe dernek yöneticileri, CHP İl Başkanı Fikri Bilge, CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahim, dernek üyeleri ve bazı STK temsilcileri katıldı.

ADD tarafından ayrıca, 26. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Can Akengin Sanat Merkezi’nde “Neden Öldürüldüm” adıyla Fotoğraf Sergisi açıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir