GiresunUlusal

TÜRGEV’CİLERİN TÜRK EVİ’NDEKİ TÜRK BAYRAĞI ‘GÜYA’ DEĞİŞTİ!..

NEW YORK’TAKİ TÜRK EVİ’NE YİNE ABD BAYRAĞINDAN KÜÇÜK BAYRAK ASTILAR. İYİ DE KİM BUNLAR?

New York Long Island Babylon’da Ensar ve TÜRGEV’in 20 milyon dolara aldığı arsa üzerine yapılan Türk Evi’ne ABD bayrağının üzerine iliştirilen yıpranmış ve küçük Türk bayrağı, haberimiz ve Türklerin, özellikle yörede yaşayan Giresunluların gösterdikleri tepkiler üzerine değiştirildi. Ancak saygısızlık yine sürdü. Çünkü asılan son bayrakta öncekinde olduğu gibi ABD bayrağından küçük boyutta…Alınan bilgiye göre, binadaki Türk bayrağı, önceki gün üç siyah özel araçla gelen kimliği belirsiz kişiler tarafından değiştirildi. Eski bayrağı yanına alan kişiler yöreden ayrıldılar.

Öte yandan olay bugünkü Sözcü Gazetesi’nde de haber olarak yer aldı. Gazetenin muhabiri Ali Ekber Ertürk, ‘Türk Bayrağına Amerika’da Ayıp’başlığı altında haberi değerlendirdi. 

 

4 yorumlar

  1. Amerika’daki bayrak ayıbı diye yayınladığımız haberin kaynağı kimdir, haberi yayınlarken araştırma yaptınuzmı, ne kadar doğru olup olmadığını araştırdınız mı. Ve yanlış haber yaptığınız için mahkemelik olacağınızı nişiyormusunuz.
    Türk binasının TÜRGEV ve Ensar vakfı tarafında alındığına dair belgeleri yayınlayın eğer doğruysa. Çünkü biz gerçek belgeli ve tapu belgeleri elimizde yayınlarız. Be siz yalan yanlış haberden başınız ağıyacak.

    1. Bayrak fotoğraftaki gibiyse nesini araştıracaz. Yanlış neresinde. Yollayın açıklamanızı, görüşlerinizi de yayınlayalım. Başımız nasıl ağrıyacak. Tehdit mi?

  2. New York Long Island Babylon’da Ensar ve TÜRGEV’in 20 milyon dolara aldığı arsa üzerine yapılan Türk Evi
    Diye başlayan haberinize
    1 adresimiz babylon değil amityville dedir
    2 Ensar ve TURGEV vakfı tarafından alındığına dair deliliniz nedir?
    3 20 milyon dolar gibi bir rakam nerden çıkmıştır? Alım ve satım rakamları amerikada “public record” yani halka açık kayıttır. Isteyen bakar öğrenir. Açıklarsanız okuyucularınız da öğrenecektir
    4. Ve en önemlisi bayrak meselesi ki biz o bayrağın orada dalgalanması için bu hizmetin içindeyiz.
    Amerkan kanunları altında hizmet veriyorsanız amerikan kanunlarına uymak zorundasınız. Amerikada bayrak çekme kanunlarını inceler ve yanlış olanı açıklarsanız okuyucular daha iyi anlayacaktir.
    Erol bey yönetim kurulu üyemiz ve yönetim kurulu başkanımızdır. Yalan haber Türk ve Amerikan kanunlarına göre suç teşkil eder. Yasal haklarımızı aramak en doğal hakkımızdır. Işlediğiniz yalan haber suçu nedeniyle başınızın ayrılacağının söylenmesi tehdit değil sadece yasalar karşısında düşeceğiniz durumun izahı olarak açıklanabilir.
    Yukarıda da birttigim gibi yalan ve yanlış haber kanunen SUÇ teşkil eder.
    Haberiniz kaynağından araştırılıp duzeltilmedigi taktirde yasal olan tüm haklarımız tarafımızca saklıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir