GiresunUlusal

‘TOROS CANAVARI’ KÖYE SOKULMADI

Giresun’un Keşap ilçesine bağlı Halkalı Köyü’nde gençlerin köy halkına tiyatro oyunu izlettirme isteği, Kaymakamlık engeline takıldı.  Gençlerin talebine önce onay veren Kaymakamlık, daha sonra hiçbir gerekçe göstermeden oyuna Vali tarafından izin verilmediğini duyurdu.

Halkalı köyünde yaşayan Emrullah Kabacoğlu, halkın fındık mevsimi öncesinde eğlenmesi amacıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde faaliyetlerini sürdüren KOTA Tiyatro Topluluğu’ ile iletişime geçti. Topluluğun Trabzon’da sahnelemeyi sürdürdüğü Aziz Nesin’in Toros Canavarı isimli oyununu ücretsiz biçimde köye gelmesini organize eden ve Kayakamlıktan olur alan Kabacaoğlu, “bizim köyümüz yüksek bir köy, henüz tiyatro ile tanışmamış insanlar var. Ayrıca fındık sezonu yaklaşıyor. Yorucu geçecek bir sezonun öncesinde eğlence olacaktı. Oyunun metnini götürdüm, izin tamam dediler,  duyurularını ve ilanlarını dağıttım.

Çevre köylerden de katılım olacaktı.

13 Temmuz 2019 tarihinde oyun ücretsiz olarak ortaokulun bahçesinde oynanacaktı. Önce izin verdiler,  sonra valilik yasakladı diyen kaymakam yasak kararını bize resmi yazıyla bildirdi. bildirdi. Çok şaşırdık.”
Emrullah Kabacaoğlu yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ” Bu süreçte tiyatro hazırlıklarını dayanışmayla yürütüyorduk. Köyden bir tane inşaat ustası arkadaşımız sahneyle, elektrikçi arkadaşımız ışıkla ilgileniyordu. Oyuna dört gün kala kaymakam köye gelerek tiyatronun oynatılamayacağını, valilik tarafından engellendiğini söyledi. Valilikle görüşmeye gittiğimizde tiyatro gösteriminin yasaklanmasına dair herhangi bir gerekçe sunulmadı.”

Halkalı ve civar köy sakinleri şimdi tiyatronun neden oynatılamadığıyla ilgili Giresun Valiliği’nden bir açıklama bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir