Genel

Tam 11 şehirde büyük yağış uyarısı

Meteoroloji, ülke genelinde ve özellikle kıyı Ege'de gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

İzmir’de sabaha karşı gökgürültülü sağanak yağış başladı. Kenti etkisi altına alan yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte işlerine gitmek için kalkan İzmirliler yoğun yağışla karşılaştı.

Yağmur bu sabah İstanbullulara da trafikte zorlu anlar yaşattı. Hava sıcaklığında ise hissedirilir derece azalma oldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri) Çanakkale, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm), Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli (50-75 mm) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı; Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

 RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçeleri) Çanakkale, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli(20-50 mm), Antalya, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli(50-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, güney ve batısı ile Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli(20-50mm) olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege'de kuvvetli(20-50mm) olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hatay, Osmaniye ve Adana ile Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli(50-75 mm) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bartın ve Zonguldak çevreleri dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm)olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir