GiresunManşet Üstü

SÜRÜCÜLERİ ‘ÜFLEME’ YAKIYOR

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin yaptıkları alkol kontrolleri artarak sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafik ekiplerince yapılan kontrollerde,14.547 adet araç kontrol edildi ve 86 adet araç sürücüsünün alkollü şekilde araç kullandıkları tespit edilerek, sürücü belgelerine geçici süreyle el konuldu.Geçen ay da 63 sürücü belgesine el konulmuştu.

Değişik zamanlarda yapılan bu kontroller, sadece sürücülere yönelik bir uygulama olmaktan da çıkmış durumda,Özellikle restaurant, kafe-bar, piknik mekanlarının geliş-gidiş güzergahlarında yapılan kontroller bu tür işletme sahiplerinin de yakınmalarına neden oluyor.

Adeta alkolle mücadele kampanyasına dönüşen denetim ve kontroller nedeniyle bir çok turistik tesisin kapanma noktasına geldiği beltiliyor. 

Öte yandan aynı açıklamada,  Mayıs ayı içinde yapılan genel kontrollerde, 3077 kişinin 'Genel Bilgi Toplama' sorgusu yapıldı Sorgulama neticesinde çeşitli suçlardan aranan 92 kişinin yakalanarak Adli mercilere teslim edildiği belirtildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir