AktüelGiresun

SUÇUN KIYISINDA HAYATA AÇILAN LİMAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Giresun Üniversitesi “Okul Öncesi Eğitim Topluluğu” tarafından yürütülmekte olan “Suçun Kıyısından Hayata Açılan Liman” isimli projenin açılış ve tanıtım toplantısı Giresun Valiliği’nde  yapıldı. 

2014-1076-3 Projenin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü  Yrd. Doç.Dr. Rahman Çakır, suç işleyen bireyleri rehabilite edip topluma tekrar kazandırmak için denetimli serbestlik uygulamasının yapıldığını belirterek, “Denetimli Serbestliğe tabi insanlar arafta kalmış insanlar. Projeyle, bu kişileri suçun kıyısından çekmek, topluma kazandırmak, suç işlenmesine sebep olan şeyleri ortaya çıkarıp bir daha suç işlememelerini sağlamamaya çalışacağız.” dedi.

Projenin tanıtımını yapan, Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Nafız Köse de katılımcılara teşekkür ederek projenin hedefleri, amaçları ve yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Giresun Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Topluluğunca yazılan “Suçun Kıyısından Hayata Açılan Liman” isimli projenin proje ortaklarının Giresun Üniversitesi ve Giresun İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olduğunu belirten Köse, “Topluma uyum sürecindeki gençlere ve ailelerine yönelik mesleki beceri ve yeterliliklerini geliştirerek istihdam edilme olanaklarının artırılması, gençlerin özgüvenlerinin arttırılarak girişimciliklerinin, iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal yönlerindeki eksiklerin giderilmesi, yapılacak spor ve sanat etkinlikleriyle gençlerin olası şiddet eğilimlerini azaltılması, kaynaşma ortamı oluşturup gençlerin sosyal hayat süreçlerine eşit katılımlarının sağlaması, toplumsal hayattan kopmadan, suç sayılan davranışların düzeltilebileceğine inanmalarını sağlamak ve benlik duygularının geliştirilmesi, tarihi değerlerimizle topluma uyum sürecindeki bireyleri buluşturup tarih bilincinin oluşturulması, bilinçli bir aile ve çevre ortamı oluşmasını desteklemek, bu gençler hakkında toplumsal bilincin yaratılması, projenin çıktılarının model olmasını sağlayıp il ve bölge genelinde topluma uyum temalı çalışmalara öncülük etmesi temel hedefimiz. Bu hedeflerimize ulaşarak projenin başarılı olması için yerelin ve ilgili kuruluşların desteği gerekli. Tüm katılımcıların projeyi destekledikleri düşüncesiyle, herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Katılımcılar proje tanıtımını başarılı bulduklarını belirterek proje koordinatörü Nafız Köse ve ekibine teşekkür ettiler.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Semiz, Sosyal Proje ve Etüt Müdürü Kenan Anapa ve davetliler katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir