Giresun

STAR’IN ÇİRKİN MANŞETİNE KINAMA…

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümüyle sonuçlanan olayı manşetinden "AVUKAT TERÖRÜ" başlığı ile veren STAR Gazetesi'ne tepki yağıyor.
Giresun Barosu, yaptığı açıklamada, gazeteyi kınadı. Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu,  “Bu suçta kullanılan silahların avukat cüppesi giyilerek adliyeye sokulduğu yalanına dayanılarak olayın sorumlusu Avukatlar imiş gibi "AVUKAT TERÖRÜ" olarak kamuoyuna sunulmasını kınıyoruz” dedi.

Baro’nun açıklaması şöyle:”Yargılamada Avukatlar halkın temsilcisi olarak savunma makamında bulunmaktadır. Yargılamada vatandaşa en yakın süje savunma makamını oluşturan Avukatlardır.

Olayın failleri Avukatlar olmadığı gibi kamera görüntülerinde de silah sokanların Avukat cüppesini giymedikleri görülmektedir.

Biz Avukatlar Adliyelere cüppeler sırtımızda elimizi kolumuzu sallayarak değil, girişte sisteme Avukatlık kimliklerimizi okutarak elektronik kapıdan giriyoruz

Haberin bu şekilde sunulmasının amacının suçun Avukatlar tarafından işlenmiş veya faillere Avukatlarca yardım edilmiş görüntüsü verip kamuoyunu yanlış algıya sürükleyip hem de Türkiye genelindeki yaklaşık 85.000 avukatın zan altında bırakılarak, avukatlar suçlu gibi gösterilme çabası olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz.

Istanbul Çağlayan Adliyesinde yaşanan eylem terör eylemidir, olayı lânetliyoruz. Bu vahim olay biz hukukçuları daha çok kenetlemiştir. Gerçek hukuk devletinin oluşması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Meslektaşımız Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet,eşine,ailesine ve  hukuk camiasına tekrar baş sağlığı diliyoruz.

Star Gazetesinden bizleri derinden yaralayan ve asla kabul etmediğimiz manşetini düzeltmesini ve Avukatlık camiasından özür dilemesini bekliyoruz”.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir