GenelGiresunManşet Üstü

SELAMİ AYNUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Selami Aynur 'u son yolcuğuna binlerce kişi uğurladı…

Gönüllü olarak Türkmenlerin saflarında Suriye'deki iç savaşa katılan ve önceki gün meydana gelen çatışmada hayatını kaybeden Giresun Ülkü Ocakları eski başkanlarından Selami Aynur'un cenazesi, Keşap ilçesi Gönüllü köyünde toprağa verildi. 

 

e7139b0a7d

Aynur için ilk tören Giresun Atatürk meydanındaki Atatürk anıtı önünde düzenlendi  Selami Aynur'un babası Mustafa Aynur, ailesi ve kardeşleri, öğrenim gördüğü Giresun Üniversitesi'ndeki arkadaşları ve yakınları törende gözyaşı döktüler.

 

DSC_4844

Törende kısa bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Bozalioğlu, "Ülkü Ocakları eski il başkanı Selami Aynur, Türkmen kardeşlerimize destek olmak için gittiği Suriye'de şehit olmuştur. Tüm ülküdaşlarımın, yüce Türk milletinin ve ailesinin başı sağ olsun" dedi.

 

DSC_4829

 

Konuşmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ile Selami Aynur'un Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlara alınarak tekbir sesleri eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Hacı Miktat Camisi'ne getirildi. Yoğun katılımın olduğu cenaze namazını Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından Selami Aynur'un cenazesi defnedilmek üzere Keşap ilçesi Gönüllü köyüne götürülerek buradaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

 

DSC_4857

 

Selami Aynur'un cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal,  Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Belediye Başkan Adayı Orhan Erzurum, MHP İl Başkanı Ozan Köymen, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan bugün Selami Aynur'un Giresun Üniversitesi'ndeki arkadaşları ve Ülkü Ocakları üyeleri Atatürk meydanında biraraya gelerek anma toplantısı düzenlediler.. 
Toplantı, Aynur için okunan Yasini Şerif ve dua ile sona erdi. 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir