Kültür - Sanat

ŞEBİNLİLER İFTARDA BULUŞTU

Şebinkarahisarlılar iftar sofrasında buluştu

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşa Derneğinin geleneksel iftar programı, Bostancı Green Park Hotel'de yapıldı. İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır'ın da katıldığı iftar sofrasında eğitim konuları konuşuldu.

İlhan Çabukol / Şebin Gündem

AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal ve Salih Kacır'ın katıldığı iftar programına ilgi her zamanki gibi yoğun oldu.

BJK_7407

 

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Özbay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin davetlileri kapıda karşılayarak masalarına kadar eşlik etmeleri memnuniyetle karşılandı. Dernek üyesi Burcu Demiralp’in sunumuyla başlayan ve Şebinkarahisarlıları aynı sofra etrafında buluşturan iftar programı, Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ellerin semaya açılmasıyla birlikte yapılan duanın ardından oruçlar açıldı.

 

Dernek Başkanı Özbay'dan burs çağrısı…

İstanbul Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Özbay’ın misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında derneğin eğitim faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Özbay konuşmasında bu sene daha çok ihtiyaç sahibi öğrenciye burs vermek için çalışacaklarını belirtti ve tüm hemşerilerini dernek aracılığı ile burs vermeye davet etti. Derneğin Eğitim Komisyon Üyesi Oray Kurt, Şebinkarahisar’da ihtiyaç sahibi başarılı öğrencileri tespit ettiklerini ve bu öğrencilerin eğitimlerine mutlaka destek olunması gerektiğini geniş bir şekilde anlattı. Dernekten burs alarak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan  Barış Arseven, kendisinin de ileriki yıllarda derneğe mutlaka hizmet etme arzusu alkışlarla karşılık buldu.

 

Daha sonra protokol konuşmalarına sırasıyla Çamoluk Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Kızıltan, Alucra Vakıfı Başkanı Sinan Karaveli, Şebinkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Bora Kılıç, İstanbul Şebinkarahisar Vakıf Başkanı Avni İşcan günün anlam ve önemin belirten birer konuşma yaptılar.

 

İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır'dan birlik ve beraberlik mesajları…

İstanbul AK Parti Milletvekili, Şebinkarahisarlı hemşerimiz Ünal Kaçır ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.  Dernek Başkanı Av. Hakan Özbay ve Yönetim Kurulu Üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden milletvekili Ünal Kaçır özetle şunları söyledi. “Burada bulunan veya bulunmayan bütün hemşerilerim, yüreği memleket sevgisiyle atan, memleketlerine, vatanına, köyüne ne yapabilirim diye çırpınan, gerek Şebinkarahisar’a gerek köylerine nasıl faydalı olabilirim diye çırpınan insanlar  sizler, dernekler, dernek yönetimleri, aramızda bulunan farklı konumlarda ve farklı görevlerde bulunan, farklı siyasi görüşlerdeki kardeşlerimiz inanıyorum ki hepiniz Şebinkarahisar sevgisi için elinizden gelen her şeyi yapma gayreti içerisindesiniz. Allah yardımcınız olsun.” 

 

Şebinkarahisarlıların dernekçiliğin en güzelini yaptığını ve çevredeki komşu ilçelere bu çalışmalarıyla örnek teşkil ettiğini ifade eden Kaçır, sözlerini şöyle sürdürdü. “ Bu akşam burada, mübarek iftar sofrasında, biraz önce konuşmaları hep beraber dinledik. Bütün arkadaşlarımız, Şebinkarahisarlı gençlerimiz için, çocuklarımız için ne yapabiliriz? Bunun gayreti içerisindeler. Hepimiz işte bu gayretlere destek vermemiz lazım, destek olmamız lazım. Sizler bunun için buradasınız. Onun için sizleri de ayrıca tebrik ediyorum.”

 

İftar programına yoğun katılım… 

İstanbul Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin, Bostancı Green Park Hotel'de yapılan iftar programına, AK Parti İstanbul milletvekili Ünal Kaçır, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal, Dernek Danışmanı Salih Kaçır, Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşçan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şebinkarahisarlılar İş adamları Dernek Başkanı Bora Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alucra Vakfı Başkanı Sinan Karaveli, Çamoluk Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Kızıltan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ataşehir Giresunlular Dernek Başkanı Gürbüz Ekinci, Kocaeli Şebinkarahisarlılar Dernek Başkanı Aslan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sultanbeyli Şebinkarahisarlılar Derneği Başkanı Doğan Yılmaz, Gerçek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Erol Akkuş, İBB Zabıta Amiri Ünsal Yılmaz, Üsküdar Anadolu Hastanesi Müdürü Op. Dr. Muharrem Kuzkaya, Hastane Müdürü Haydar Akın, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği eski Başkanı Yücel Kısa, Giresun Dergisi sahibi Remzi Mamaşoğlu, sanatçılar Nurettin Bay, Nurettin Karadeniz, Şebinkarahisar Köy Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Dernek Başkanları, yer3el basın mensupları ile  çok sayıda iş ve siyaset camiasından önemli isimler katıldı.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir