Giresun

SALİHA YAYLA: “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM”

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇYD) Giresun İl Temsilcisi Saliha Yayla, basında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak kutlanan “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” nedeniyle bir açıklama yaptı.

“BAYRAM DEĞİL, DAYANIŞMA VE MÜCADELE GÜNÜ”
“Sansür uzun yıllardır devam etmekte, gazetecilerin omuzlarında ciddi bir yük olarak durmakta, basında baskılar sürmektedir” diyen Yayla, açıklamasında “Gerçekleri kaleme aldığı için yargılanan gazeteciler olduğu sürece, yazdıkları nedeniyle katledilen, psikolojik ve fiziki şiddet gören, işsiz bırakılan gazeteciler olduğu sürece bu günü “bayram” olarak değil, “dayanışma ve mücadele günü” olarak görüyoruz” dedi.
Saliha Yayla, bu günü basın özgür oluncaya kadar kutlamayacaklarını ifade ettiği açıklamasında “Medya dördüncü kuvvet olma gücünü kazanana kadar, tüm gazeteciler Basın İş Kanunu’na göre çalıştırılana kadar, çok sesli gazetecilik günlerine dönene kadar, insanca çalışma olanakları sağlanana kadar, basın özgür olana kadar 24 Temmuz’u kutlamıyoruz. Ve; 24 Temmuz’u gerçek gazetecilerin, kalemini satmayıp sansüre karşı dimdik duranlar için “dayanışma günü” olarak kabul edip, “mücadeleye devam” diyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir