GiresunUlusal

SAKALLI, ETEKLİ MECZUP, TARİKATÇI ‘BAŞHEKİME’ TEPKİLER

Türk Tabipler Birliği (TTB) sosyal medya hesaplarından medeni kanuna saldıran, erkeklere boşanma yerine ikinci eş alma çağrısı yapan, eski başbakan Mesut Yılmaz’a hakaret eden Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Başhekim yardımcısı Ali Edizer, görevden alındı. Sakallı, meczup, tarikat şeyhi olarak anılan Edizer’e yönelik tepkiker sürüyor. Edizer için, cinsiyet ayrımcılığı yapmak ve eşitlik ilkesine aykırı davranmaktan soruşturma açılması çağrısı yaptı. TTB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Eşitlik ilkesi ve cinsiyet eşitliği mesleğimizin vazgeçilmezidir” ifadeleri kullanıldı.
Aralarında Giresunlular Derneği Salih Hacımeroğlu’nun da bulunduğu Karadeniz dernekleri başkanları da Ali Edizer için ortak bir basın açıklaması yaparak kınadı. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) Başhekim Yardımcısı olarak görev yapmakta olan bir zat; eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut YILMAZ Beyefendiye yönelik ağır hakaretler içeren sözler sarf etmiştir.

İnsanlıktan nasibini almamış bu zat; Hipokrat yeminine aykırı davranmış bir hekim ve idareci olması hasebiyle Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından gereken yapılarak Başhekim Yardımcılığı görevinden alınmıştır.

Ancak, bu görevden alma yeterli değildir.

Bu zatın yaptığı, “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden kışkırtıcı açıklamalarıyla ilgili adli ve idari soruşturmanın açılması için Cumhuriyet Savcılarını, Sağlık Bakanlığını ve Tabipler Odasını çok acil olarak göreve çağırıyoruz.

Bu zatın; Devletimizin kendisine verdiği makamların arkasına sığınarak yapmış olduğu “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden iğrenç ve insanlık dışı açıklamaları nedeniyle cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Aşağıda yer alan Karadenizli sivil toplum örgütleri olarak bu iğrenç davranışı şiddetle kınıyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Başbakanımız Sayın Mesut YILMAZ Beyefendiye de tedavisi sürecinde şifalar diliyor ve Büyük Türk Milletinin fertleri olarak saygılarımızı sunuyoruz.

Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı – ORHAN KEÇELİ

Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı – ALİ HACIFAZLIOĞLU

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı (Ankara)–MUAMMER BOSTAN

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı (İstanbul) – RECEP ALBAYRAK

Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı –ALİ HACIFAZLIOĞLU

Bayburtlular Dernek Başkanı – Adnan BAYRAM

Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı – HAMDİ ASLAN

Ankara Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı – İBRAHİM IŞIK

Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı – Kenan GÜLLÜ

Ordulular Derneği Başkanı – Ayhan CURAVAL

Giresunlular Derneği Başkanı – SALİH HACIÖMEROĞLU –

Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkanı -Tuncay GENCER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir