Giresun

SABRİ ÖZTÜRK’TEN SUÇLAMA

Tatilini ABD'de geçiren AKP Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, dönüşünde gündemine fındığı aldı. Şimdiye kadar bu konudaki suskunluğunu koruyan Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, fındık fiyatlarında yaşanan düşüşe tepki gösterenleri  üreticinin mağduriyeti üzerinden siyaset yapmakla suçladı.  

Öztürk yaptığı açıklamada, geçen yıla göre fiyat düşüşünü rekolte fazlalığına bağladı ve emanete verilen fındığa bağladı “elindeki fındığı düşük rekolte nedeniyle çok yüksek fiyatlara satma imkanı bulan üreticimiz bu sene de aynı yüksek fiyat beklentisi içine girmiştir. Üreticinin bu doğal beklentisi ve rekoltenin 2014 yılına oranla 2015 yılında 2 kat olması sonucu oluşan dalgalanmanın yol açtığı fiyatlar üzerinden siyaset yapılmasını etik bulmuyorum. Açıklamasında dönüm başına verilen destek ödemelerine de yer veren ve bu ödemelerin bu yılda süreceğini söyleyen Öztürk,  “Böylece üreticimizin eline piyasada elde ettiği fiyata ilaveten ortalama kg başı 1,7 TL ilave destek verilmiş olmaktadır”iddiasında bulundu.

Bölge milletvekilleri olarak daima üreticinin yanında olduklarını vurgulayan AKP milletvekili Sabri Öztürk, “Bugünkü fiyat karmaşası başta olmak üzere her konuda üreticimize daha fazla nasıl sahip çıkabiliriz diye sürekli görüşüyor, birlikte istişareler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu hususta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızla bölge milletvekilleri olarak konuyu görüşeceğiz. Üreticimiz rahat olsun, bu hususta çalışıyor, elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir