GiresunUlusal

SABRİ ÖZTÜRK FINDIK ÖNERGESİNE RET OYUNU BÖYLE SAVUNDU

MHP ve CHP’nin ayrı ayrı verdiği İYİ Parti ve HDP’nin desteklediği fındık ve sorunlarının araştırılması ve yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için TBMM’de bir araştırma komisyon kurulması önergesinin AKP tarafından ret edilmesi, gündemdeki yerini koruyor. Gösterilen tepkileri dindirmek amacıyla bir basın açıklaması yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün ‘onayımız alınmadı, önergeyi muhalefetten geldiği için usulen ret ettik” şeklindeki değerlendirmesi inandırıcı bulunmadı. Öztürk, özellikle açıklamasını paylaştığı sosyal medya üzerinden her kesimden tepki gördü. AKP milletvekilinin paylaşımının altı tepki yorumlarıyla doldu.

Sabri Öztürk, ilginç açıklamasında “böyle önemli bir konuda önergenin iktidar partisinin görüşü alınmadan ve imzası olmadan muhalefetin gündeme getirmesi sorunları çözmekten ziyade polemik sonucunu doğurmaktadır” dedi ve şunları belirtti: “Fındık üreticilerimiz rahat olsun, hem Tarım Bakanlığımız bu konuda her türlü çalışmayı yapıyor, hem de AK Parti grubumuz önümüzdeki günlerde fındıkla ilgili sorunların araştırılması için komisyon kurulması konusunda bir önerge üzerinde çalışmaktadır. Her zaman olduğu gibi daima fındık üreticilerimizin yanındayız.”
Öte yandan bir diğer AKP milletvekili Cemal Öztürk’ün KEİPA toplantısı için Yunanistan’da olduğu bu nedenle oylamaya katılmadığı öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir