GiresunManşet ÜstüSiyaset

SABRİ ÖZTÜRK ADAYLIK KRİTERİNİ AÇIKLADI

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk,”Temel amacımız, partimize en fazla oyu hangi adayımız daha fazla kazandıracak ve AK Partiye kim daha fazla yakışacaksa onu bulmaktır. Halkımız rahat olsun, AK Parti milletin partisi olarak milletimize yakışacak adayları yine milletin bağrından çıkaracaktır” dedi.
 
Öztürk, yaptığı açıklamada, Ak Parti MKYK’nın 13 Eylül 2013 tarih ve 203 sayılı kararına göre; adaylık başvurusunun 21 Ekim 2013'te başlayacağını söyledi. Öztürk,”“Daha önce genel başkan yardımcımızın açıkladığı gibi, adaylıkta ilk kriter halkın teveccühüdür. Bunu anketlerle tespit etmeye çalışacağız. İkinci kriter ise teşkilatların temayül yoklamalarıdır” diye konuştu. 
Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “İl, ilçe teşkilatları ile il başkanının görüşü alındıktan sonra Milletvekillerimizin ve yerel yönetimlerden sorumlu bölge koordinatörümüzün görüşü alınıp elde edilen veriler genel merkez tarafından değerlendirilecektir. Öne çıkan isimler üzerinde genel merkez tarafından tekrar anket çalışması yapılabilecektir. Vatandaşlarımıza öne çıkan isimler için tekrar hangisini belediye başkan adayı olarak görmek istersiniz diye sorulabilecektir. Partimiz tarafından öncelikle mevcut belediye başkanlarımızın durumu değerlendirilerek aday açıklamaları yapılacaktır. Üzerinde ittifak olan isimler bu araştırma sürecine göre daha erken açıklanabilecektir. Gerek İl belediye başkan adayları, gerekse büyük ilçe belediye başkan adaylarında son sözü Sayın genel başkanımız söyleyecektir”
 
Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:“Önümüzdeki 3 seçim içinde diğerlerini etkileyecek bir özelliği bulunan 30 Mart 2014 yerel seçimler öncesi AK Parti olarak hem vatandaşlarımızın teveccühünü, hem de teşkilatların teveccühünü kazanmış adayların tespiti için Genel Merkezimiz tüm tedbirleri almaktadır. Temel amacımız, partimize en fazla oyu hangi adayımız daha fazla kazandıracak ve AK Partiye kim daha fazla yakışacaksa onu bulmaktır. Halkımız rahat olsun, AK Parti milletin partis” olarak milletimize yakışacak adayları yine milletin bağrından çıkaracaktır. ”
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir