Giresun

REKTÖR ATTAR:KADINLARIN YANINDAYIZ…

Giresun’da yeni kurulan Giresun Kadınları Koruma Derneği’nin Başkanı Ayşe Okusal ve yönetim kurulu üyeleri; Nebahat Tekin, Nesrin Nebioğlu, Muteber Bayıroğlu, Nurcan Torul, Nurcan Şşahşn ve Binnur Demirkılıç, Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ı ziyaret ederek dernek faaliyet ve amaçlarını anlattılar.

Dernek Başkanı Ayşe Okusal, yaptığı konuşmada, “Sizi de tanıma fırsatı bulduğumuz için mutluyuz. Derneğimiz sorun yaşayan kadınlarımıza maddi ve manevi destek sağlamak ve bu tür kadınlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla kurulmuş bir dernektir. Sizin de bir kadın ve anne olarak bu konudaki hassasiyetinizi biliyor ve sizin gibi bir değerin böyle bir görevde bulunmasından kadınlar olarak gurur duyuyoruz. Bu duygu ve sebeplerle ilk ziyaretlerimizde sizinle olmak istedik. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” diye konuştu.

817f15cd67

Derneğe fahri üye olmak istediğini söyleyen Rektör Attar ise; şunları söyledi: “Üniversitemizin kadın sorunlarına yaklaşımını, bakış açısını ve yaptığı faaliyetleri ayrıntılı bir şekilde anlatan Sayın Rektörümüz, “Ben her zaman kadınlara karşı pozitif ayrımcılığı savunan ve bunu her fırsatta dile getiren biriyim. Kadını en iyi kadınlar anlar anlayışına sahibim. Bu yüzden sizin bu birlikteliğiniz ve niyetinize inanıyorum. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bölgemizde ve Giresun’da da çok zor şartlar altında yaşayan kadınlarımız var. Onların sorunlarıyla yakından ilgilenmek ve destek olmak hepimizin görevi. Biz üniversite olarak akademik ve uluslararası boyutlarıyla bunu yapmanın çabası içindeyiz. Sizin gibi sivil oluşumların da desteği ve çabasıyla bu görev amacına ulaşacaktır. Hepinizi tek tek kutluyor ve çıktığınız bu kutsal yolda başarılar diliyorum. Üniversite olarak her zaman yanınızda olduğumuzu da bilmenizi istiyor, hepinize teşekkür ediyorum.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir