Giresun

REKTÖR ATTAR’A ÇANAKKALE’DEN DAVET VAR

Çanakkale Giresunlular Derneği Başkanı Onursal Aydın ile dernek yönetim kurulu üyesi Ali Dinçer Hıdımoğlu ve Giresun Belediye Meclisi Üyesi Erdinç Hıdımoğlu'ndan oluşan heyet, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ı ziyaret ederek, 28 Şubat 2015 tarihinde Çanakkale’de, Giresun Belediyesi ile Çanakkale Belediyesi arasında imzalanacak “Kardeş Şehir” protokolü törenine davet ettiler.

a95e4e5409

 Çanakkale’de üç binin üzerinde hemşerimizin yaşadığını, üniversite de de bin beş yüze yakın Giresunlu öğrenci bulunduğunu söyleyen Başkan Aydın, “Tarihimizde çok önemli ve müstesna bir yeri bulunan Çanakkale’de, Milli Mücadele Kahramanımız Gazi Osman Ağa’da 8 ay kalarak faaliyetlerde bulunmuştur. Kardeş Şehir imza protokol töreninde sizi de aramızda görmeyi çok arzuluyoruz. Bu ziyaretinizle hem Milli Mücadele Kahramanımız Gazi Osman Ağa’nın Çanakkale sürecinin bilimsel bir çalışmayla ortaya konulması için yapılacak çalışmanın başlangıcı, hem de üniversitemizin tanıtımı açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Giresun Üniversitesi’nin hızlı gelişimi ve sizin başarılı çalışmalarınızı yakından takip eden gurbetçi bir Giresunlu olarak gurur duyuyorum” diye konuştu.

Rektör Attar ise davete teşekkür ederek, törene bir Rektör yardımcısı ile Karadeniz Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü tarihçi Doç.Dr. Sezai Balcı’yı göndereceğini söyledi Aygün Attar konuşmasında “ Çanakkale ve Giresun illerimizin kardeş şehir olması beni ziyadesiyle mutlu etti. Her iki ilimizde tarihi şan ve şerefle dolu müstesna illerimizdir. Belirttiğiniz konular üzerinde çok daha faydalı olacak, üniversitemiz bünyesinde yeni kurulan hocamızı ve Rektör Yardımcılarımızdan birini mutlaka göndereceğim. Hem dediğiniz; Gazi Osman Ağa konusunun araştırılmasında hem de üniversitemizin tanıtımı noktasında bu ziyaretin isabetli olacağı kanısındayım. Hassasiyetleriniz için tekrar teşekkür ederim” dedi.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Yapar ve Genel Sekreter Songüş Saka hazır bulunurken, katıldı.  

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir