Aktüel

REKTÖR ATTAR: YAŞAM ENGELLİLERLE GÜZEL…

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aygün Attar, 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü”’nün engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından anlamlı gün olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Attar, “engellilik konusunun yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Rektör Attar, açıklamasında şu görüşleri savundu: “Toplumu meydana getiren bireyler, hiç şüphesiz farklı özellikler taşırlar. Bu özelliklerden biri de, kişilerin doğuştan veya yaşam içerisinde dış faktörlerin etkisi ile sonradan engelli olmalarıdır. Sosyal devlet, bu farklı özellikleri tolere eden devlettir. Çünkü; sosyal devletin ana ilkelerinden biri, özellikleri ne olursa olsun yurttaşlarını kendi kedine yetebilecek duruma getirmek ve onları ayakta tutmaktır.

Engelliler için yaşamı kolaylaştırmayan ve onlara gereksinim duydukları koşulları hazırlamayan toplumlarda uyumdan ve sosyal sorumluluktan söz edilemez. Engelli yurttaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevimiz olduğu gibi vazgeçilemez toplumsal sorumluluklarımızdandır.

Giresun Üniversitesi olarak, ödün vermediğimiz sosyal projelerimiz arasında engelli vatandaşlarımızla her zaman iletişim içinde olmak önceliklerimizden olup, elimizden geldiğince onlarla birlikte olarak hayata daha da sıkı tutunmaları noktasında destek vermeye gayret ediyor ve engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını anımsatıyor; yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanarak, “Dünya Özürlüler Günü”nde tüm engelli vatandaşlarımıza en iyi dileklerimi sunuyorum.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir