Giresun

PROF.DR. İHSAN SÜREYYA SIRMA’NIN GİRESUN BELEDİYESİ’NE TEPKİLERİ

Giresun Belediyesi tarafından 4-12 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ‘1. Giresun Kitap Fuarı’na davet edilen daha sonra davetli listesinden çıkarılan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hakkında belediyeden özür açıklaması geldi.

Ünlü düşünür Sırma’nın Giresun Belediyesi tarafından “şehirdeki siyasi dengeler” gerekçe gösterilerek davetli listesinden çıkarılması tepkiye neden oldu. Hoca’nın yeniden etkinliğe davet edildiğini fakat Sırma Hoca’nın davete katılmama kararı aldığını da belirten Giresun Belediyesi “Belli ki yanlış anlaşılmaya sebep olan iletişim kopukluğu nedeniyle Beyan Yayınları’nın İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan merkezinde Prof. Sırma hocamızı üzücü hadise kamuoyunun bilgisine sunulmadan önce ziyaret edip üzgün olduğumuzu belirttik. Davetimizi tekrarladık. Ancak hocamız kitap fuarı organizasyonuna katılmama kararını bizlerle paylaştı. Bir kez daha ifade ediyoruz ki farkında olmadan incittiysek affola” şeklindeki açıklamayı yaptı.

Kendisine “Giresun’daki yerel siyasi dengeler” nedeniyle etkinlikten çıkarıldığı söylenen ilahiyatçı-yazar İhsan Süreyya Sırma, tepkisini Karar gazetesinden dile getirdi. Sırma, şunları söyledi: “Türkiye’de birçok fuara gidiyoruz. Giresun’dan da davet ettiler, kabul ettik. Uçak biletimi dahi almışlardı. Programı ‘dengeler’ adına iptal etmişler. Bunların dengesini kim bozuyor bilmiyorum.
İki hafta önce ÖNDER bana ödül verdi, Gençlik ve Spor Bakanı vardı, saygıyla dinledi. Orada da aynı hep yaptığım konuşmaları yaptım, aynı konuları yıllardır dillendiriyorum.
Müslümanlar kendi şahsiyetini terk ediyorsa ben ne yapayım? Yarın bir savaş olsa demek onların yanında yer alacaklar. İlkokul çocukları gibi davranıyorlar. Benim fuara falan ihtiyacım yok. Ya hiç davet etmeyeceksin ya da böyle alay etmeyeceksin”.
Prof. Dr. Sırma Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yardımcısının kendisin ziyaret ederek özür dilediğini de belirttikten sonra “dört-beş gün önce Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel geldi ve özür diledi. Başkanı aradı, telefonu bana vermek istedi ama ben kabul etmedim, görüşmek istemiyorum dedim. Araya milletvekilleri de soktular, kabul etmedim.
Böyle şeylere ihtiyacım yok. Bazı yazar arkadaşlar da bana yapılan ayıbı görünce kendi programlarını iptal etmiş. Ama olanlar üzücü işte. Müslümanların hali bu… Biz yine yazar, yine konuşuruz. Ben tarihçiyim, tarih böyle hadiselerle doludur. Bakalım geriye kim kalır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir