Aktüel

PİRAZİZLİ DEMET ÖZTÜRK’ÜN FINDIK HARMANINA ZİYARET

F

Giresun’un Piraziz ilçesi Aydere Mahallesinde yaşayan kadın girişimci Demet Öztürk, evinin bir bölümünde kurduğu Fındık Harmanı adlı üretim ve paketleme tesisindeki ürünlerin yurtiçi ve yurtdışına satış yapıyor. Fındık Harmanı’nın hikayesini de anlatan Girişimci Demet Öztürk, hasat zamanı bahçede fındık toplarken aklına gelen bir fikirle bu serüvenin başladığını belirterek “Senelerdir bin bir emekle toplanıp harmana gelen fındık, çuvallandıktan sonra kabuklu haliyle satılıyordu. Bu fındık Türkiye’de yetişebilen yaklaşık 15 fındık türü içinde en lezzetli olanı, Coğrafi İşaret Tescilli Giresun Tombul Fındığı idi. ‘Böylesine kıymetli bir ürünü ham madde olarak satmak zorunda mıyız?’ sorusunun cevabını aramaya başladım.
5 Ağustos 2017 tarihinde büyük bir heyecanla, toprağın bereketiyle, Karadeniz kadının gücüyle, Öztürk ailesinin birlikteliğiyle Fındık Harmanı’nın temellerini attık. Böylece, Dört kardeş; Demet, Fatma, Damla ve Umut üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun olup kendi alanlarındaki yeterliliklerini Fındık Harmanı’nda buluşturmayı başardık” diyerek markalaşma yolunda atılan ilk adımın bu şekilde başladığını ifade etti.
VALİ ÜNLÜ “DEMET HANIMIN BU GİRİŞİMCİ RUHU HERKESE ÖRNEK OLMALIDIR”
Demet Öztürk’ü Piraziz Kaymakamı Furkan Başar ile birlikte üretim ve paketleme atölyesine çevirdiği evinde ziyaret eden Giresun Valisi Enver Ünlü, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ünlü; “. Ekonomimize değer katan, fikirlere hayat veren ve her alanda harika işler çıkaran kadınlarımızı gönülden kutluyor ve destekliyorum. Demet hanımın bu girişimci ruhu herkese örnek olmalıdır. Kendisi ile birlikte aile efradı ve köy sakinlerine de sağladığı istihdam nedeniyle her türlü övgü ve alkışı hak ediyor” dedi. Vali, girişime destek vereceklerini söyledi.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve DOKAP tarafından finanse edilen Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında kadın girişimci Öztürk’e, fındık kavurma fırını ve ekipmanları, hamur yoğurma makinesi ve ekipmanları ile püre makinesi ve ekipmanları için hibe desteği yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir