GiresunManşet Üstü

ÖDEN SUÇLADI AMA SOMUT BİLGİ VERMEDİ…

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya yönelik ciddi ithamlarda bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Öden, isim, yer belirtmeden ima yoluyla Aksu ve belediyeyi karaladı. "CHP'li Belediye imar rantına teslim oldu" diyen  Öden, “yüksek katlı binalar yetmezmiş gibi, şimdi de sahil bandında kıyı kenar kanununun hiçe sayılarak yapılanmaya izin veriliyor” dedi.

Osman Öden, açıkalamasında,"Daha dün 1999-2004 yıllarında CHP'li Belediye olarak, Karadeniz sahil yolu için 'Denizle aramıza yol koymay”ın!' diyerek hizmeti engellemeye çalışan anlayış, bugün denizle yol arasında ne kadar alan varsa imar rantına teslim etme gayreti içine girmiştir. Taksim'de Gezi Parkı'nda 3 ağaç eylemlerine Giresun'dan destek verenlerin, şehrimizde Torburnu'nda ki katliamı görmezden gelmeleri rantın esiri olduklarının acık göstergesidir" .

 "Nefes alan bir şehir yaratacağız mantığı ile ağaçları yok etmek, oksijensiz şehir yaratacağız ile eş mantıktır” diyen Öden, iddialarını şöyle sürdürdü: “CHP'li Belediye'nin şehrin her yerinde ortaya koyduğu, yeşilin katledilmesi sonucu ortaya çıkan imar kirliliğine karşı, yeşili koruma, sosyal alan kazanma mücadelesini tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte vermemiz gerekirken, AK Parti döneminde bir ağaç dalına hassas olanların, Atapark'da ki ağaç katliamına, balıkçı pazarının görsel kirliliğine, Gazi caddesi projesinin şehir mimarisi açısından yanlışlarına karşı suskun olmalarını da, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Öte yandan inşaat işleri yapan Osman Öden'inkendisine ait Kale Mahallesi'ndeki arsası için imar düzenlemesi istediği, talebi geri çevrilince bu açıklamayı yaptığı iddia ediiyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir