Giresun

NURİ KOLAYLI İLK GENEL BAŞKAN

Yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 cemiyet ve 8 federasyonun oluşturduğu Gazeteciler Konfederasyonu genel başkanlığına Nuri Kolaylı seçildi

Gazeteciler Konfederasyonu genel başkanlığına, Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nuri Kolaylı seçildi. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu'ndan genel yönetime Turgut Özdemir, Ergun Ata ve Erdoğan Erişen seçildiler.  

Ankara'da yapılan genel kurula delege olarak Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ve dernek üyesi  Ufuk Kekül katıldı.

Yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 cemiyet ve 8 federasyondan oluşan Gazeteciler Konfederasyonunun 1. Genel Kurul toplantısı, Ankara'da yapıldı. Divan başkanlığını Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in yaptığı toplantıya, tüm illerden 144 delege katıldı.

Gazeteciler Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, açılışta yaptığı konuşmada, Türk basın tarihinde örgütlenme ve yeniden yapılanma açısından tarihi bir Gün yaşandığını bildirdi.

Kolaylı: "Eline Kalem geçiren, gazeteci olduğu iddiasıyla iş takibine girişiyor. Bu insanlar, basın mesleğini, çıkarları uğruna iş takibi, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanıyor. Bunun ortadan kalkması için mesleği yasal platforma oturtmak gerektiğini düşünüyoruz"dedi.

Anadolu'nun dört bir köşesindeki gazetecilerin en temel beklentisinin, tarafsız, siyaset üstü, uyumlu ve herkesi kucaklayan anlayışla güç birliği yapılarak, sektörde yaşanan sorunların çözülmesi olduğunu ifade eden Kolaylı, "Basın özgürlüğü, basın kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde kurumsallaşma, basın ahlakı, çalışma koşulları, mesleki eğitim ve gazetecilerin yıpranma hakkı başta olmak üzere birçok sorunun çözümü için çok çalışmak ve kalıcı çözümler üretmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Çözülmesi gereken öncelikli sorunların başında basın özgürlüğünün geldiğine işaret eden Kolaylı, Türk Ceza Kanunuile Terörle Mücadele Kanunu'nun bazı Maddelerinin ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içerdiğini savundu.

Nuri Kolaylı, "Meslektaşlarımız yazıları, yorumları ve haberleri nedeniyle yargılanıyor. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması, hepimizin ortak yükümlülüğüdür" ifadesini kullandı.

DSC_7264

Daha sonra yapılan seçimde, delegelerin tümünün oyunu alan Marmara Gazeteciler Federasyonu ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, açık oylamayla ve tek liste ile yapılan seçimde, ilk Konfederasyon Genel Başkanı oldu.

DSC_7253

Kurulların asıl ve yedek üyeleri şu isimlerden oluştu:

"Yönetim Kurulu Asıl: Adem Alemdar, Ahmet Yetişen, Celal Çevirgen, Derya Sarılarlı, Erdoğan Erişen, Ergun Ata, Feridun Fazıl Özsöy, Haydar Karaduman, İhsan Tunçoğlu, Kenan Macit, Mehmet Abdioğulları, Mehmet Çelik, Mevlüt Yeni, Osman Hakan Kiracı, Rıza Özel, Sefa Özdemir, Talat Akay ve Turgut Özdemir.

Yönetim Kurulu Yedek: Alaettin Aslan, Ali Cihangir, Atila Durak, Bekir Bayram, Bülent Öztürk, Cengiz Selci, Mehmet Aydın ve Mehmet Ergun.

Denetim Kurulu Asıl: Şevket Karahan, Mustafa Erkan Yılmaz ve Sinan Tunç.

Denetim Kurulu Yedek: Bilal Bölükbaş, Fikret Öztürk ve Hasan Akbaş.

Onur Kurulu Asıl: Ercan Atay, Ertuğrul Aytaç, Mehmet Emin Turpçu, Mustafa Arslan, Nazmi Bilgin, Şevket Erzen, Yaşar Yıldız, Yücel Sezer ve Zeki Dışkaya.

Onur Kurulu Yedek: Ahmet Genç, Ömer Kıvanç, Süleyman Tuzcu, Vedat Özkeleş ve Vahap Güner.

Yüksek İstişare Kurulu Asıl: Abdülkadir Üründü,  Abit Vanlı, Alparslan Düzgün, Aydın Deniz, Ayhan Polat, Emrah Ayyıldız, Emrullah Özbey, İbrahim Güneş, Mesut Caner, Mustafa Bayrak, Nihat Alparslan, Selim Tiran, Ümit Varol, Yusuf Erbaş ve Yusuf Sadık.

Yüksek İstişare Kurulu Yedek: Ali Er, Bostan Yılmaz, Burhan Akyıldırım, Ersin Demirci, Hacı Hasan Bulut, İhsan Bölük ve Yunus Özler.

Basın Etik Kurulu Asıl: Abdülkadir Kalender, Ali Südemen, Burak Gezen, Ercan Atay, Güngör Yavuzarslan, Osman Akkuş, Salih Kılıç ve Şehmuz Aslan.

Basın Etik Kurulu Yedek: Gürkan Çelebi, İdris Taş ve Sedef Işıkkent."

Gazeteciler Konfederasyonu üyesi bölgesel federasyonlar ile genel başkanları şöyle:

"Akdeniz Gazeteciler Federasyonu-Mevlüt Yeni, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu-Feridun Fazıl Özsöy, Ege Gazeteciler Federasyonu-Mehmet Abdioğulları, Güney Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu-Talat Akay, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu-Adem Alemdar, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu-Turgut Özdemir, Marmara Gazeteciler Federasyonu-Nuri Kolaylı, Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu-Kenan Macit."

Öte yandan, Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, genel kurulun ardından ilk toplantısını yaparak, görev dağılımını gerçekleştirdi.

Buna göre, Genel Başkan Vekilliğine Feridun Fazıl Özsöy, Genel Başkan Yardımcılıklarına Sefa Özdemir (Teşkilat), Mevlüt Yeni (Ar-Ge ve Dış İlişkiler), Kenan Macit (Sosyal İşler ve Yayınlar) ile Adem Alemdar (Eğitim), Genel Sekreterliğe Ergun Ata, Genel Saymanlığa Turgut Özdemir, Genel Koordinatörlüğe de Celal Çevirgen ve Rıza Özel seçildi.

Denetleme Kurulu da yaptığı toplantıda başkanlığa Şevket Karahan'ı seçti..

Toplantıya, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Başbakan Yardımcısı Danışmanı Salih Melek ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Daire Başkanı Ali Güneş de katıldı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir