Giresun

MEMURLAR BORDRO YAKTI

Türkiye-Kamu Sen ilk kez aldıkları %5.3 enflasyona endeksli maaşlarını tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da protesto ettiler.
Atatürk Meydanı’nda toplanan sendika üyleri adına bir basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, “yandaş sendikalar memurları sattı” dedi.

Açıklamanın sonunda, memurlar bordrolarını yaktılar. Sonrasında ise, sergilenen parodide; hükümeti temsil eden sendikacı yandaş sendikaya ayakkabı kutusunda dolarlar verirken, diğer sendikacıya da elektrik, tüpgaz, benzin, ekmek gibi ürünlerin zam oranlarının yazılı olduğu kazık verdi.

DSC_1586

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri, Atatürk Meydanı’nda yaptıkları gösteride, Ak Parti hükümetinin maaş zamlarını ve yolsuzluklarını protesto etti. Sendikaların ortak basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, hükümetle maaş artış oranında uzlaşan sendikaların ‘kamu çalışanlarını sattığını’ iddia ederek topa tuttu.

Arif Çetinkaya, açıklamasında, “2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüzyüze kalmıştır” dedi.

“Yandaş sendikalar, kamu çalışanlarını masa başında sattı” diyen Çetinkaya, “Kamu çalışanlarından aldığı yetkiyi kamu çalışanlarının aleyhine hükümetin lehine kullanan pazarlamacı konfederasyonun da eşlik ettiği masa başı oyunlarla memurlarımız, 2015 yılı sonuna kadar enflasyonun altında bir zamma mahkum edilmiştir” ifadesini kullandı.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Arif Çetinkaya şunları söyledi: “Milli irade adı altında milletin kaynaklarını sömürenlere yardım ve yataklık eden ama memurun iradesini yerle bir edenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Memurlar için bir gün dahi alanlara inmeyenler, yüzsüzce yolsuzluk operasyonları durmazsa alanlara ineriz tehdidi  savurmaktadır. Mevki makam uğruna kamu görevlerini sattılar.Şu soğuk kış günlerinde bataniyelerin altında donan bebeklerin ahını aldılar” dedi.
YANDAŞA DOLAR, SENDİKACIYA KAZIK…

Kamu-Sen’in basın açıklaması eyleminin ardından memurlar bordrolarını yaktılar. Eylem, hükümet-yandaş sendika ilişkisini dolar dolu ayakkabı kutusunun aksesuar olarak kullanıldığı parodi ile sona erdi.

Parodide hükümeti temsil eden sendikacı yandaş sendikaya ayakkabı kutusunda dolarlar verirken, diğer sendikacıya da elektrik, tüpgaz, benzin, ekmek gibi ürünlerin zam oranlarının yazılı olduğu kazık verdi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir