Giresun

MEHMET BAŞER, SAAT KULELERİNİN FİYATLARINI KIYASLADI

ŞENLİKOĞLU, 4 SAAT, 4 ÇOTANAK, 4 DERECE VE O FAYANSLARA 116 BİN 378 TL ÖDEMİŞ!

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, önceki dönem Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun Keşap durağına yaptığı saat kulesini Kale mahallesinde bulunan ancak yol geçtiği sırada 1920’li yıllarda tehlike arz ettiği için belediye kararıyla yıkılan Metomorfoz Kilisesi’nin çan kulesine benzetti. Yazılı açıklama yapan Başer, tarihi bilgilerle tamamen çelişen bir görüş ortaya atarak Osman Ağa’yı kilise yıkan birisi olarak gösterdi. Ak Parti’li Başer, “Topal Osman Ağamızın 1920’de yıkmış olduğu Metaformoz kilisesi sizin için tarihi değeri çok mu yüksekti de 2016 yılında çan kulesini bu kilisenin taklidi olarak yaptınız?” dedi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Bektaş’ın konuyla ilgili açıklamasına değinen Mehmet Başer, Aytekin Şenlikoğlu’nun yaptırdığı saat kulesinin Keşap Durağı’nda yapılan çan kulesine alternatif olarak yapılmadığını ifade ederek, kulenin 111 bin 378 TL maliyetle yapıldığını söyledi ve “Keşap Durağı’nda 2016 yılında bakalit gibi basit bir malzemeden yapmış olduğunuz çan kulesine o gününün koşullarında 345 bin TL gibi yüksek bir ödeme yaparken hangi maliyeti neye göre hesapladınız” diye sordu.
Başer, CHP’ye “Bizim alnımız da AK, partimizde AK. Ama sizin, 250 Milyon borcu nereye harcadınız, bu şehrin 10 yılını nasıl heba ettiniz gibi sorulara verecek hiç bir cevabınız yok. Tek yaptığınız gündemi gereksiz bir şekilde meşgul etmek” değerlendirmesinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir