GiresunManşet Üstü

MEGA PROJE, DEV HİBE

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, A.B tarafından kabul edilen 101 milyon Avro tutarındaki hibe projesini, “Mega Proje, Dev Hibe” sloganıyla duyurdu. Bir basın toplantısı düzenleyerek bilgiler veren Aksu, projenin Türkiye’de tek olduğunu belirterek, “bu tarihi bir andır. Avrupa standartlarına bir altyapı hazırlıyoruz. Geleceği ipotek altına değil, geleceği güvence altına alıyoruz”dedi . 303 trilyon lira ile Giresun’un altyapısının temellerini yeniden atacağız. Bu rakam, Ordu-Giresun Havaalanı için harcanan para kadar. Giresun Belediyesi borç batağında diyenlere duyuruyorum, bütçemizin 6 katından daha fazla bir parayı Giresun’un imarı için kullanacağız” dedi.

Alınacak hibe ile şehrin altyapı, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu şebekelerinin tümünün yenileneceğini söyleyen Başkan Aksu, “Avrupa kentlerinin altyapısı nasılsa, Giresun’un ki de öyle olacak” dedi. Aksu, şu bilgileri verdi: “25 su bölgesi yaratacağız. İçme suyu depolarının tamamı yenilenecek. Yeni kuyularla şehre cazibeli içme suyu verilecek. Böylece 3.5 milyon TL. elektrik tasarrufu sağlanacak. Maliyet, kayıp-kaçak oranı düşünce suyu daha ucuz kullanacağız. Su fiyatında indirim olacak. Altyapı için harcayacağımız parayı üstyapı için kullanacağız. Park, bahçe, yeşil alan, meydan ve bulvarlar yaparak daha yaşanabilir bir şehir yaratacağız”.

AB’den sağlanan 101 milyon Avro’nun %85’i hibe, %5’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, %10’u ise Giresun Belediyesi tarafından karşılanacak.

AKSU “GİRESUN’DA SU UCUZLADI,ÇÖPE AZ PARA ÖDÜYORUZ”

‘Giresun’da su pahalı’ diyen Ak Partililere de yanıt veren Aksu, “onlar dolarla konuşmayı seviyorlar. Ben de dolarla cevap vereyim. 2008 yılında su 1.550 dolardı. Şu anda ise, 1.140 dolar. Yani su ucuzladı. 2014’de de suya zam yapılmayacak” dedi.

Göreve geldiklerinde 8 araçla, şimdi ise 17 araçla çöp toplandığını söyleyen Kerim Aksu, “çöp için toplama, işçi parası, yıkama ve yakıt parası olarak önceye göre 2 katı para ödüyoruz. Buna rağmen diğer illere göre nüfusa göre kişi başı ödeme 6 lira. Trabzon ve Rize’de yıkama olmadığı halde aynı” diye konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir