GiresunUlusal

KOVANLIKTAKİ HEYELANLARIN NEDENİ ÇAĞRICININ OCAKLARI MI?

KOVANLIKTA AKP’Lİ BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI LOKMAN ÇAĞRICI’NIN YEĞENİ BİLAL ÇAĞRICI’YA AİT OLAN TAŞ OCAĞI, BÖLGEDE HEYELANLARA YOL AÇTIĞI NEDENİYLE TEPKİ ÇEKİYOR. VALİLİK İSE İDDİALARI YALANLIYOR 

Bulancak Kovanlık ilçesinde 2 Ocak’ta meydana gelen heyelanda yolun ulaşıma kapanması ve tehlike arz etmesi üzerine, yörede yaşayanlar seslerini duyurmak için eylem yaptı.
Heyelanlara AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yeğeni Bilal Çağırıcı’ya ait olan taş ocağında yapılan patlamaların neden olduğunu ileri süren köylüler, taş ocağının kapatılmasını istediler.
1993 yılından bu yana Kovanlık beldesine bağlı Düz Mahallesi’nde meydana gelen toplam 11 heyelanda 11 ev ve tarım arazisi zarar gördü. Geçen yıl meydana gelen heyelanda bir iş makinesi taşlar altında kaldı.
VALİLİK: AFET BÖLGESİ AMA TAŞ OCAKLARININ ETKİSİ YOK

Giresun Valiliği ise, yörenin Bakanlar Kurulu Kararıyla afete maruz bölge ilan edildiğini
İfade etti. Valilikten yapılan açıklamada, heyelanların taşocağı ve maden ocağından ve patlamalardan meydana gelmediği, afet müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sonunda heyelandan evlerin etkilenmediği görüşünü savundu.
Meydana gelen heyelan sonrasında kapanan yolun aynı gün içerisinde Alibey Köy istikametinden ulaşıma açıldığı, belirtilen açıklamada, “yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda, haberde bahsedilen Düz Mahalle’nin 26/12/1993 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararıyla afet kapsamına alındığı, Müezzinoğlu Maden Ocağı firmasının ise, bölgede fiilen çalışmalarına 29/05/2015 tarihinde başladığı ve firmanın çalışma yaptığı bölgenin afet kapsamında olmadığı anlaşılmaktadır.
Bölgede, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) teknik elemanlarınca yapılan teknik incelemeler sonrasında hazırlanacak raporun Giresun Valiliği’ne sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir