Giresun

KOMUTANIN AZERBAYCAN HASSASİYETİ

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Giresun Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ı ziyaret ederek, son günlerde Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgaline karşı değerlendirmelerde bulundu.

Giresun Üniversitesi’nin sitesinde yer alan habere göre, ziyarette konuşan Tuğgeneral Doğru , “Gelinen noktada Ermenistan’ın hiçbir haklılığı bulunmamaktadır. Tüm dünyanın bildiği ve kabul ettiği bu işgal sona ermelidir. Kahraman Azerbaycan ordusunun, Ermenistan’ın saldırılarına anında karşılık vermesi ve büyük başarı elde etmesi hepimizi gururlandırmıştır” dedi.

Ermenistan uluslararası çevrelerce tepki gördüğünü söyleyen Doğru, “Temennimiz işgal altında tutulan tüm Azerbaycan topraklarının ve Karabağ’ın geri alınması, yıllarca yurtlarından edilen masum halkın ata yurtlarına tekrar kavuşması yönündedir. Türkiye ve Türk Ordusu Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde sonuna kadar yanındadır. Karabağlı bir ailenin evladı olmanız hasebiyle hassasiyetinize ve tespitlerinize katılıyor, gecikmiş bir ziyaret olarak, tüm hassasiyetlerinizi paylaşıyoruz” diye konuştu.

396a7021 ATTAR:"BU BİRLİKTELİK VE İNANÇLA İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARIMIZ EN KISA SÜREDE ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAKTIR"

Doğru’ya ziyareti ve görüşleri için teşekkür eden Rektör Attar ise, şunları söyledi: “Türkiye-Azerbaycan tek millettir. Duygular ortaktır. Onun için gerek Türkiye’de gerekse Azerbaycan’da kimin canı yansa diğerinin de canı yanar, kimin yüzü gülse hep birlikte güleriz. Bu birliktelik ve inançla işgal altındaki topraklarımızın en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacağına olan inancımız da her geçen gün artmaktadır.

 Ülkemizde de terörle sürdürülen kararlı mücadele de tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan güç ve başarı diliyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Allah milletimizin yardımcısı olsun” dedi.

Ziyarette Rektör yardımcıları Prof.Dr.Mahir Kadakal ve Prof.Dr. Kürşat Yapar da hazır  bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir