EğitimGiresun

KİM BU REKTÖRE ‘BİNAYI BOŞALTIN’ DİYEN?

Bir ayıp daha!Başka iller neyi varsa üniversitesine veriyor, Giresun'da bir bina dahi çok görülüyor

Giresun Gazi Caddesi’nde bulanan ve Giresun Üniversitesi tarafından Diş Hekimliği Fakültesi olarak kullanılan tarihi binanın devrine ilişkin tartışmalar sürerken, bir gerçek ortaya çıktı. Meğer üniversiteye tahsis süresi bittiği için yazı yollanarak binadan çıkın denmiş. 

Giresun Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can imzasıyla yapılan açıklamada, binanın mülkiyetinin üniversiteye ait olmadığı, sadece tahsis edildiği ve sürenin de bittiiği belirtildi.
Rektör Can, “binanın tekrar kullanımı için yapılan süre uzatma talebimiz uygun görülmemiştir. İkinci bir yazı ile binayı boşaltmamız istenmiş, yazı gereği bina tarafımızdan tahliye edilmiştir” dedi.
Can, binanın Giresunspor’a tahsisine ilişkin ise şunları söyledi: “Üniversitemiz aldığı başarılı sonuçlarla şehrimizi gururlandıran kulübümüze, maddi yardım sağlamak amacıyla, kısa süre önce destek kampanyası başlatmış ve kamuoyu ile paylaşmıştır.
Giresun Üniversitesi ailesi bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Giresunsporumuz’un en büyük destekçisi olmaya devam edecektir”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir