Giresun

KEŞAP’TA DOLANDIRICILIK

Keşap ilçemizde meydana gelen 2 ayrı dolandırıcılık olayında, dolandırıcılar amaçlarına ulaşamadan güvenlik güçleri tarafından suçüstü yakalandı.

Konuya ilişkin olarak İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:Giresun Emniyet Müdürlüğü Keşap İlçe Emniyet Amirliğince iletişim yoluyla meydana gelen dolandırıcılık  olayları ile ilgili yapılan önleyici ve bilgilendirici çalışmalar neticesinde;

03.08.2015 günü  postaneye gelen bir şahsın tedirgin ve şüpheli hareketler sergilediği bilgisi alınması üzerine  görevlilerimiz  postaneye intikal etmiş, para yatırmak için bekleyen  F.G  isimli şahsa görevlilerimiz kendilerini tanıtarak telefonla dolandırılmaya çalışıldığı anlatılmış ve ikna edilmiştir. Şahısla yapılan görüşmede “ kendisini telefonda polis olarak tanıtan şahsın “şuanda ikametinde arama yapılıyor, kuyumcu soygunundan dolayı  kimliğin hırsızlık yapılan iş yerinde bulundu, olay ile ilgili ilk zanlı sensin, elinde altın var ise  bozdur ve bozdurduktan sonra  altının parasını ve varsa  diğer paranı M.B. isimli şahsın posta çeki hesabına yatırmasını, yarım saat sonra zanlıları yakalayıp parayı geri iade edeceklerini söyledikleri” bu nedenle  üzerinde bulunan  toplam  9250 TL yi     belirtilen hesaba yatırmak amaçlı postaneye geldiğini beyan etmiştir.

Yine 04.08.2014 günü Z.A isimli şahıs Keşap İlçe Emniyet Amirliğimize müracaatta bulunarak   eşi Y.A kendisini polis olarak tanıtan şahıslarla  görüşmek üzere  İlçe Merkezinde bulunan parka gittiğini beyan etmesi üzerine; görevlilerimiz belirtilen parka ivedilikle intikal etmiş, Y.A. isimli şahsı pakta  telefonla konuşur vaziyette  görülmesi üzerine Y.A ya  telefonla dolandırıldığı ikaz edilerek telefonu kapatması sağlanmıştır. Şahısla yapılan görüşmede  “bir şahsın kendisini arayarak Başkomiser olduğunu, Cumhuriyet Savcısı ile operasyon düzenleyeceklerini, ne kadar parasının olduğunu, paraların seri numaralarını alarak operasyon yapacakları  şahıslara verip, şahısları suçüstü yakalayacaklarını, bunun için parkta beklemesini, tekrar arayacaklarını söylemeleri üzerine parka geldikten sonra aynı şahsın tekrar arayarak üzerinde bulunan 6000 TL yi Keşap PTT Müdürlüğüne giderek verecekleri hesap numarasına yatırmasını istediğini beyan etmiştir.

Görevlilerimizin dikkatli ve duyarlı çalışmaları neticesinde her iki dolandırıcılık olayı gerçekleşmeden önlenmiştir.

Vatandaşlarımızın  telefonla aranarak  kendileri polis, jandarma, hakim ve savcı olarak tanıtıp para, kimlik bilgileri, banka hesap ve şifre gibi  bilgilerin talep edenlere itibar ederek bilgi paylaşımında bulunmamaları, böyle bir durumla karşılaşıldığında  anında 155 polis imdat hattını aramaları gerekmektedir.

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu tür dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek amacıyla  vatandaşlarımıza, Banka ve PTT gişe memurları, vezne çalışanları ve güvenlik görevlilerine yönelik eğitici ve bilgilendirici çalışmalarımıza devam edilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir