Giresun

KERİM AKSU:ASGARİ ÜCRET ALAN PERSONEL YOK

Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye birimlerinde çalışan personelleri ziyaretini sürdürüyor.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, kanal personeli ile bir araya gelen Aksu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aksu burada yaptığı konuşmada, bir ay içersinde yoğun iki kar yağışı yaşandığına dikkat çekerek; "Aslında afet düzeyinde kar yağışı oldu. Kısa aralıklarla iki yoğun kar yağışı ile mücadele ettik. Görevimizi yaptık. Ancak, görevin ötesinde özverili çalışmalar ortaya koydunuz. Giresun bol yağış alan bir bölgede bulunuyor. Kar yağmasa su baskını riski oldukça yüksek. Bunun için önlemleri önceden almak zorundayız. Tüm ekibe, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz. Giresun Belediyesi Ailesi." dedi.

Başkan Kerim Aksu, toplantıya katılan personelin istek ve sorunlarını da dinledi.

Aksu, çalışanların her türlü güvenliği ve sosyal güvencesi için imkânları zorladıklarını belirterek şöyle devam etti: “Giresun Belediyesi, çalışma koşulları olarak birçok belediyeden daha iyi durumdadır. Fiziki ortamları iyileştirdik. 40 araç sayısını 115’e çıkardık. Taşeron kadrosu dâhil, asgari ücret alan yoktur. Çalışanlarımıza tek kuruş borcumuz bulunmuyor. Asgari ücretin üzerine % 20 ilave yaptık. Bu ücretler çok demiyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde çalışanlarımıza daha iyi şartlar sunmaya çalışıyoruz.”

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü salonunda yapılan kahvaltılı toplantıya, Başkan Kerim Aksu’nun yanısıra Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Su ve Kanalizasyon Müdürü Ozan Faik Kılıç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir, Park ve Bahçeler Müdürü Fazıl Hıdımoğlu, Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak ve personel katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir