Giresun

KERİM AKSU SU BASKINLARININ SUÇLUSUNU İLAN ETTİ: İNŞAATLAR VE KARAYOLLARI…

Giresun’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, şehir merkezi ve yan yollarda, Gaziler ve Teyyaredüzü mahallelerinde su taşkınına neden oldu. Bazı araçlar ise su birikintisinde mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar çekici ile kurtarılırken polis güvenlik nedeniyle bazı yolları sular çekilene kadar trafiğe kapattı. Belediye ekipleri de bu sürede çalşmalarını aralıksız sürdürdü. 

“İNŞAAT ATIKLARI MENFEZ VE LOGORLARI TIKIYOR”
Belediye Başkanı Kerim Aksu, kanalizasyon ve menfezlerin kapanmasına inşaat atıkları, kum, çakıl ve molozların neden olduğunu iddia etti. Aksu, “uyarılarımıza rağmen, inşaat firmalarının tedbir almamaları sonucunda oluşan sorunlar kısa sürede giderilmiştir. Belediye ekiplerimiz, inşaat firmalarına gereken işlemi yapacaktır” dedi. Sahil yolundaki su birikintileri nedeniyle karayollarını suçlayan Kerim Aksu,” oluşan su birikintileri ise, karayollarının gerekli çalışmayı yapmamasından kaynaklıdır. Sahil yolu sanki suyun önüne yapılmış baraj gibidir. Yağışlı havalarda su akacak kanal bulamayınca, yola basmaktadır”diye konuştu.
Öte yandan meteoroloji yetkililerinin tespitlerine göre dün akşam saat 18 de başlayan yoğun sağanak yağış 1.5 saatte metrekareye 30 kg olarak düştü. 24 saat sonunda Giresun merkez de metrekareye 56 kg yağmur düştüğü belirlendi.

Bir yorum

  1. Belediyenin uyarılarına uymayarak logarların tıkanmasına sebep olan inşaat sahiplerine ne gibi yaptırımlar uygulandığını öğrenmek isteriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir