Giresun

İŞTE GİRESUN’UN DEVLET YATIRIMLARI…

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın dördüncüsü Vali Hasan Karahan Başkanlığında yapıldı. 

Ağırlıklı olarak; kadastro, tarım, ulaştırma, eğitim, sağlık, enerji, spor ve ormancılık sektörlerindeki yatırımların ele alındığı toplantıda, Vali Karahan ilgili kurum yetkililerine, yatırımların uygulamalarında ortaya çıkan sorunların çözümüne katkıda bulunulması ve yatırımların biran önce tamamlanması için kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Toplantıda ilimizdeki yatırımlar ve geldiği aşamalarla ilgili İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Yaşar Akbayrak tarafından genel değerlendirme raporu okundu

Değerlendirme raporunda; İlimizde 2014 yatırım yılının IV. Toplantısı itibariyle 20 yatırımcı kuruluşumuzun programında 312 adet projenin mevcut olduğu, bu projelerden 68 adedinin bitirildiği, 191 adedi ise devam ettiği, 17 adet projenin ihale aşamasında, 36 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamadığı belirtildi.

Programdaki 312 projenin; 74 adedinin kadastro, 55 adedinin tarım, 42 adedinin ulaştırma, 37 adedinin eğitim, 18 adedinin sağlık, 14 adedinin enerji, 14 adedinin spor, 12 adedinin ormancılık ve 46 adedinin de diğer kamu hizmetleri sektörlerine ait olduğu ifade edildi.

İlimiz genelinde 2014 yatırım yılının IV. toplantısı itibariyle, 2014 yılına ait 277 milyon 470 bin 401 TL ödeneğin, 181 milyon 619 bin 014 TL' sinin harcandığı açıklandı.

Kurulun genel değerlendirme raporunun okunmasının ardından toplantıya katılan yatırımcı kuruluşlar, kurum ve kuruluşlarıyla ilgili ilimizde yapılan çalışmalarını aktardılar.

2014-1049-11

Toplantıya; Vali Hasan Karahan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Kaymakamlar, İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, Belediye Başkanları, Tapu Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürlüğü, İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürlüğü, D.S.İ 22. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı12.Bölge Müdürlüğünden yetkililer ile ve İlimizdeki yatırımcı kuruluşların müdürleri katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir