AktüelGiresun

İŞTE GİRESUN AFETİNDE YIKILAN KÖPRÜ BİLANÇOSU

SEL 19 KÖPRÜYÜ YIKTI

Giresun’da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen sel afetinde Karayollarının sorumluluk alanında bulunan 19 köprünün kullanılamaz hale geldiği bildirildi.
Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere yer verildi. Buna göre, bu köprülerden; Gürağaç köprüsünün yıkım çalışmalarının tamamlandı, DSİ Gelevera ve Gelevera Köprüsünde mevcut köprü yıkım çalışmalarının ise devam ediyor. Aynı yetkililer, Muttab Köprüsü, Gürağaç Köprüsü, DSİ Cebeci Köprüsü, Fındıklı Köprüsü, Gelevera Köprüsü, DSİ Gelevera Köprüsü, Akkaya Köprüsü ve Kotana Köprüsü olmak üzere toplamda 8 Adet köprünün ivedi bir şekilde yapılıp trafiğe açılmasının hedeflendiği bilgisini verdiler.
Valilik açıklamasında “24 Eylül 2020 tarihinde yapılan ihale ile Giresun-Dereli Devlet Yolunda oluşan tahribatların giderilip, yol standardının arttırılarak ve trafik güvenliğinin sağlanarak yol projesine uygun bir şekilde tamamlanacak”ifadelerine yer verildi.
19 KÖPRÜ ZARAR GÖRDÜ
Sel afetinde yıkılan, hasar ve zarar görerek kullanılmaz hale gelen köprüler şunlar: Muttab Köprüsü, Gürağaç Köprüsü, DSİ Cebeci Köprüsü, Fındıklı Köprüsü, Gelevera Köprüsü, DSİ Gelevera Köprüsü, Akkaya Köprüsü, Kotana Köprüsü, Ortaköy Köprüsü, Soğukpınar Köprüsü, Çaldağ Köprüsü, DSİ Yağlıdere Köprüsü, Koçlu Köy Köprüsü, Kaşdibi Köprüsü, Yeşilköy Köprüsü, Kurugeriş Köprüsü, Çaldağ Melikli Köprüsü, Ballıca Köprüsü…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir