Giresun

İKRA NUR’UN ÖLÜM NEDENİ BELLİ DEĞİL

GİRESUN VALİSİ ENVER ÜNLÜ: “KESİN SONUCU ADLİ TIP RAPORU BELİRLEYECEK”
Bulancak ilçesi İcilli köyünde kaybolduktan 5 gün sonra evinin yaklaşık 7 kilometre uzağında dere içinde cenazesi bulunan 7 yaşındaki İkra Nur Tirsi’nin ölüm nedeniyle ilgili yürütülen soruşturmada, henüz sonuç yok. Bu amaçla özel olrarak görevlendirilen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve emniyet ekipleri her detayı tek tek inceliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Enver Ünlü “Soruşturma başsavcılığımız tarafından yürütülüyor. Hepimiz çok üzgünüz. 7 yaşındaki bir evladımızı kaybettik. Ben de 3 tane kızı olan bir baba olarak konuşuyorum şuanda. Acımız büyük. Biz bu evladımızı yaklaşık 3 gün aradık. Tabiri caizse her taşın altına bakarak aradık. Maalesef cansız bedenini aileye teslim edebildik ” diye konuştu.
Vali Ünlü “İlk bulgular çocuğumuzun kesici delici veya ateşli silahla öldüğüne dair hiçbir bulgu hiçbir bilgi yok. Şuan çok şükür herhangi bir ilk muayenede herhangi bir sıkıntı görülmüyor ama tabi sonucu Adli Tıp Kurumu’nun yazacağı göndereceği raporu sizlerle paylaşabilirim. Şunda söyleyebileceğim bu kadar, adli soruşturma devam ediyor. O konuda herhangi bir şey söyleyemem. Bu konular gizlidir biliyorsunuz. Şuanda ilk bulgulara göre herhangi bir cinsel istismar, cinayetten söz etmemiz mümkün değil. Çok şükür şimdilik bu bilgileri sizinle paylaşabilirim. Kesin sonucu adli tıp kurumun vereceğiz kat-i yazılı rapor belirleyecek” ded.
Olayla ilgili gözaltında kimse olup olmadığı ile ilgili soru üzerine ise Vali Enver Ünlü “Şuanda benim bildiğim yok. Bunu Cumhuriyet Başsavcımız sizinle paylaşılır adli soruşturma gizli yürütülüyor” derken, “Bulunduğu yerde daha önce arama yapılmışmıydı?” sorusu üzerine ise şunları söyledi: “O bölgeyi arkadaşlarımız yaklaşık 400 hektara kadar geniş bir alanı taradılar. Burası evinin olduğu yere kuş bakışı 1 km ama 7-8 km uzaklıkta bir bölge. Arkadaşlarımız genişleterek sahayı aradılar taradılar. 3. gün o bölgeye ulaşabildiler. Bende hepsinin krokisi mevcut. Basın müdürlüğümüz aracılığı ile bunları paylaştık. İlk gün neresi arandı, ikinci gün neresi arandı hepsi bizim bültenlerimizde mevcut. Söyleyebileceklerim bu kadar. Hepimizin başı sağolsun.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir