Giresun

UFUK KEKÜL’DEN GÜNÜN YORUMU

YUMURTA, MERMİDEN ROKETATARA… 
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen ve bir askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan suikast girişimini kınıyorum.
Bu roketli pusuyla gerçekleştirilen saldırı,başkanlık faşizmi hevesinden 15 Temmuz kalkışmasına,Fetullah Gülen Cemati soruşturmalarına,Karadenizdeki PKK örgütlenmesine,Cerablus operasyonuna kadar çok geniş bir perspektifte değerlendirilmelidir.
Tüm bunlar üzerinden bir değerlendirme yapıldığında, devlet içindeki kripto yapının varlığını sürdürdüğü ve halkımızın birlik ve beraberliğini bozarak ülkemizi bir iç savaşa götürmenin azim ve kararlılığında olduğu anlaşılacaktır.

Hep vurguladığım gibi, bu kriptolar özellikle istihbarat yönetiminden temizlenmezse, bu tür provakatif, kaos ve kargaşa yaratıcı eylemler sürecektir.

Bununla birlikte,15 Temmuz sonrasında devletin başta güvenlik,yargı, iç ve dış politika gibi alanlarda bozulan kurumsal yönetim yapısı yeniden kurulmalıdır.
Binlerce bürokratını FETÖ soruşturmalarında kaybeden devlet, bu süreci hızla tamamlamalı ve liyakat esaslı bir yapılanmaya gitmelidir.

Ama bunu önde gidenlerinin büyük bölümü FETÖ pisliğine bulanmış AKP'nin yapması mümkün değildir. 
Bu sürecin bütün olumsuzluklarını gidermek için mutlaka geniş tabanlı bir hükümet kurulmalıdır.

Galiba sorunu tümden ve köklüce çözecek olan sihirli kelime demokrasidir.
Türkiye artık tercihini demokratik, laik sosyal bir hukuk devletinden yana kullanmalıdır. 
Bunu samimi şekilde isteyenlerin önderi konumuna gelen, özellikle (eleştirilecek yanları tabi var) 15 Temmuz sonrasındaki huzur, barış yanlısı uzlaşmacı tutumu, yara alan demokrasiyi ve devleti onarma kaygısı ve hasasiyeti nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu elbette öldürmek isteyeceklerdir.
Birileri yolundaki taşları temizliyor. 
Bir başka sosyal demokrat lidere,Ecevit'e de yıllar önce aynısını yapmadılar mı?
O zaman kontrgerilla vardı, bugün sürüsüne bereket ne ararsan var. Ajan-provokatör ve hain kaynıyor bu topraklar.
Dahili ve harici bedhahlar çoğaldı.

Türkiye'yi sadece FETÖ'dan değil, bütün demokrasi karşıtı güçlerden ve bu günleri yaratanlardan ve yaşatanlardan da kurtarmalıyız..

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir