AktüelGiresun

GRÜ’DE TÖMER ŞÖLENİ

Giresun Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen "1. GRÜ TÖMER Uluslararası Öğrenci Şöleni" Güre Yerleşkesi Rektörlük Fuaye Salonu'nda gerçekleştirildi.

DSC_0571

 

 

 

Rektör Attar, “Üniversitemizde 400’ün üzerinde uluslar arası öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Bir dahaki yıl bu sayı artarak devam edecek” dedi.DSC_0556

TÜRKÇE’Yİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENİYORLAR

TÖMER Müdürü Yrd. Doç Dr. Ahmet Güngör, gecenin açılış konuşmasında; geçen yıl 7 ülkeden 18 öğrencileri olduğunu, ama bu yıl merkezde 42 ülkeden gelen 115 öğrenciye Türkçe öğrettiklerini söyledi. Güngör,” Uluslararasılaşma yolunda büyük bir gelişim kaydeden üniversitemiz, birçok yabancı ülkeden gelen öğrencileri ile büyümesini sürdürmektedir. Bu anlamda ülkemizde ve üniversitemizde eğitim-öğretim görmek üzere gelen bu öğrencilerimize merkezimiz aracılığı ile güzel Türkçemizi en iyi şekliyle öğretmenin gayreti içindeyiz” dedi.DSC_0545ATTAR: "ULUSLARARASILAŞMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise;  Dostluk ve kardeşlik içerisinde uluslararası öğrencileri ağırlıyoruz. Misafirperver Giresun'un misafirperver üniversitesi olarak onlara misafirperverliğimizi gösteriyoruz” dedi .

TÖMER'deki öğrencilerin Türkçenin zenginliklerini öğrendiğini ifade eden Attar, şunları kaydetti: TÖMER Merkezimiz ve Yabancı Diller Yüksekokulumuz bir süredir yeni binalarında hizmet vermeye devam ediyorlar ve çok sayıda ülkeden çok sayıda uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversitemizde 400 ün üzerinde uluslararası öğrenci eğitim- öğretim görmekte ve bu sayı gelecek yıllarda artarak devam edecektir. Biz en başından beri uluslararasılaşmaya önem veren ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen, büyüyen bir üniversiteyiz”

Bu gece sunulacak tüm program bu öğrencilerimize aittir ve biz bu gece onların misafirleriyiz.”

6f1dc1e027

TÖMER Gecesi’nde GRÜ'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler Türkçe şiir okudu, şarkı söyledi, ülkelerine ait halk danslarını sergiledi.Öğrencilerin coşkusuna Rektör Attar da katıldı ve davetlerini kırmayarak onlara bir süreliğine eşlik etti.DSC_0586 

Attar, başarılı dönem öğrencilerine başarı belgelerini vererek tebrik etti. Gecede, Rektör Attar, Yabancı Diller Yüksekokulu ve TÖMER yöneticileri ile birlikte  1. TÖMER Şenliği Pastası kesti.

Geceye üniversitenin akademik-idari personeli ve öğrenciler katıldılar.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir