GiresunSağlık

Görele’de ‘Plastik Poşete Hayır’

Görele Belediyesi tarafından Çevremizi Koruyalım sloganıyla 'Plastik Poşete Hayır' kampanyası başlatıldı.

Başkan Tolga Erener ve belediye meclis üyeleri Salı günleri ilçeye kurulan halk pazarında vatandaşlara 2 bin 500 bez çanta dağıtımında bulundu.

Erener, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak doğada dönüşümü sağlanamayan ve insan sağlığına zararlı olan poşetlerin önüne geçebilmek için 'Plastik (Naylon) Poşete Hayır' kampanyası başlattıklarını söyledi.

Erener, şunları kaydetti:"Her daim elimize tutuşturulan naylon poşetler, farkında olmadan besin zincirimize giriyor. Bu sebeple her yıl milyonları bulan naylon torbanın kullanımını azaltarak kendi geleceğimize katkıda bulunmak, temel amacımızdır. Dünyada her yıl 4-5 trilyon naylon torba üretiliyor, her dakika 1 milyon naylon torba çöpe atılıyor. Naylon torbaların çözünmesi sürecinde oluşan zehirli mikroskobik parçacıklar su kaynaklarımıza kadar ulaşıyor, bitkiler ve hayvanlar yolu ile besin zincirimize giriyor. Kullandığımız ürün her ne olursa olsun, doğal kaynaklarımızı tüketiyor ve kirletiyor. O yüzden çözüm ne plastik torba, ne de kese kağıdı. Çözüm, tekrar tekrar kullanabileceğimiz bez çanta. Sürdürülebilirliğin sırrı; tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmekte ve ekolojik yaşam kültürünü hayatımızın her alanında uygulayabilmekte yatıyor" 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir