Giresun

GİRESUN’UN DA KORUCULARI VAR

Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadelede yardımcı unsur olarak konuşlandırılan korucalar, artık Giresun’da da görev yapacak. Giresun il merkezi ve ilçelerinde toplam (750) Köy Korucusu göreve başladı. Giresun Valiliği, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Korucuların Jandarma personeli ile icra edilen operasyonel faaliyetler haricinde, kendi sorumluluk bölgelerinde emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması yönünde görev yaptıklarını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Köy Korucuları; Karadeniz insanının yapısında bulunan vatanseverlik duygusu ve silaha karşı olan ilgilerinden dolayı verilen iç güvenlik, muharebe, köy savunma ve atış eğitimlerinin her safhasında üstün başarı örneği göstererek Nisan 2016 ayı itibari ile BTÖ mensuplarına karşı Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen operasyonel faaliyetlere aktif olarak katılmaktadırlar. Köy Korucularının, yaşadıkları bölgenin arazi yapısına hakim olması, keskin nişancılıkları ve iz takibindeki yetenekleri icra edilen operasyonların etkinliğini artırarak kolluk kuvvetlerinin gücüne güç katmaktadır.

Yeni göreve başlayan korucularımız, TSK mensupları ile birlikte görev yapmaktan çok memnun olduklarını, Güzel Yurdumuzun birlik ve beraberliğine kast eden Terör Örgütlerine geçit vermeyerek her zaman ve her yerde kanlarının son damlasına kadar terörle mücadele edeceklerini dile getirmişlerdir”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir