GiresunManşet Üstü

GİRESUN’DA YARGI MENSUPLARI ŞEHİT BAŞSAVCI İÇİN BİRLEŞTİ

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kiraz için Giresun Adliyesi önünde Hakim, savcı ve avukatların katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ,  asıl kurşunun yargı camiasına ve hukuk devletine sıkıldığını belirterek, “ Görevi başında silahla rehin alınmak suretiyle  uğradığı menfur saldırı sonucu  şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet diliyoruz.  Kederli ailesi başta olmak üzere yargı camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun. Cumhuriyet savcımızın şahsında  esasen tüm yargı camiasına ve hukuk devletine yönetilmiş olan bu terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Şunun bilinmesini istiyoruz ki; yargı mensupları olarak bizler görevimizin başında  adaletin tesisi için çalışmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Kimsenin adli yargı birimleri arasına nifak sokamayacağını ifade eden Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu ise; “ Bütün adli birimleri olarak hakimler, savcılar ve avukatlar yargının ayaklarıyız. Bu yargının ayakları olarak bir birine kenetlenmiş durumdayız. Aramıza nifak sokmak isteyenler kesinlikle amaçlarına ulaşamayacaklardır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Giresun İl Müftüsü Necati Oral tarafından şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için dua yapıldı.

2015-301-5

ŞEHİT BAŞSAVCIYA DUA….

Törene Vali Hasan Karahan,  Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Giresun Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı  Hülya Karabıçak, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, hakimler savcılar ve avukatlar katıldı.

Giresun Valisi Hasan Karahan ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit’i de makamında ziyaret ederek taziyelerini iletti. Şehit savcıya Allah’tan rahmet dileyen Vali Karahan, ailesine ve tüm Adalet camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir