GiresunGÜNCEL HABERLER

GİRESUN’DA TEKE AVI VAHŞETİ

DURDURULMAZSA PARAYI VEREN TEKELERİ VURACAK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu kararları kapsamında, Türkiye genelinde 2020-2021 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı ile avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekilleri belirlendi. Bazı illerde tartışmalara yol açan ve bölge müdürlüklerinin partiler halinde gerçekleştirdiği ihalelerin mahkemeye taşındığı süreçte Türkiye genelinde yaban domuzları haricinde 798 yaban hayvanı için av izni çıktı.

GİRESUN’DA DA 10 YABAN KEÇİSİ VURDURULACAK!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün kararları kapsamında, Giresun’da da parayla 10 yaban keçisi (teke) avı için ihale açıldı.
Ancak karar tepkilere neden oluyor. Çevre, doğa ve yaşam savunucuları nesli tükenen veya az bulunan hayvanların avlanmasının katliam olduğu görüşünde ve bu tür avcılıkların yasaklanmasını istiyor. Bu nedenle av ihalesinin iptal edilmesi için çağrılar yapılıyor. Çevreciler milletvekilleri ve Giresun Valisi Enver Ünlü’den ilimizde yapılacak bu tür avların engellenmesini istiyor.
Öte yandan Şebinkarahisar Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği’nden Birdal Coşkun ise yaptığı açıklamada; “Şebinkarahisarlılar, Alucralılar, Çamoluklular… Bu günlerde 10 tane daha teke vurulacak. Ses ver, destek ver, engel olalım. Tunceli iptal ettirdi, biz de yapabiliriz.” dedi. 
Sosyal medyada benzer kampanyalar hızla büyüdü. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Vegan Aktivist Zülal Kalkandelen de karara tepki göstererek, twiterdan kampanyaya “Giresun’da 10 teke daha katledileceği için tepki gösterilmesi gerekiyor. Lütfen ilgili kurumları etiketleyerek av denilen vahşete karşı çıkın. Giresun’daki teke katliamlarını durdurun.” sözleriyle destek verdi.
Bazı illerde çevre örgütlerinin başvurularıyla mahkeme kararıyla av ihalelerinin iptal edilmesi ve bu kararların emsal teşkil etmesi bekleniyor.

Bu konuda twiterda açılan kampanya başlıkları şöyle: 

#Şebinkarahisar Katliam var. #Giresun #YabanKeçisi #AvCinayettir #HayvanlarYasamakİstiyor #Teke @belediyegiresun @TC_giresun @iyiparti @herkesicinCHP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir