EğitimGiresun

GİRESUN’DA BİR EĞİTİM DRAMI DAHA..

Giresun'un Piraziz ilçesinde ek derslik olarak hizmet veren bina fiziki olarak elverişsiz olunca öğretmenler ve okul aile birliği sıra dışı bir önlem almak zorunda kaldı.

ÇATISI BRANDAYLA KAPATILDI

Giresun'un Piraziz ilçesinde eğitim veren Ömer Hekim İlkokulu'na bağlı olarak ek derslik hizmeti veren bina fiziki şartları nedeniyle velileri ve okul aile birliğini çaresiz bıraktı. Sağanak yağışlı günlerde sınıfın öğrencileri okula gelmediği belirtilirken, okuldaki malzemelerin zarar görmemesi içinde okulun üzeri su geçirmez brandayla örtülüyor.

Piraziz Ömer Hekim İlkokulu ek derslik binasındaki sorunla ilgili bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı Tamer Karabulut "Mevcut okulumuzun derslikleri yetersiz bir sınıfta 28 öğrenci bazılarında ise 30 öğrenci dahi bulunuyor. Bu sebeple ana sınıfı olarak okulumuz bahçesinde ayrı bir bina hizmete girdi. Ancak bu bina fiziken yetersiz olduğu gibi şartları da çok kötü. Hiçbir veli bu ana sınıfına öğrenci göndermek istemez. Çünkü dışarıdan bakıldığında okulumuzun bir ardiyesi gibi görülüyor. Hatta bir süre öncesine kadar yağmur yağdığında bu sınıfın öğrencileri okula gelmiyordu. Daha sonra okulun çatısına yağmur geçirmesin diye branda örtüldü" dedi.

Okula ek derslik yapılması için çalışma başlatıldığını da belirten Okul Aile Birliği Başkanı Karabulut "Kaymakamımızın çalışmaları sonucu bir süre önce okulumuz 4 ayrı derslik yapılması için girişimde bulunulduğu belirtiliyor" diye konuştu.

HANİ GİRESUN'DA DERSLİK SORUNU YOKTU? 

İl Genel Meclisi gündemine de gelen okulun fiziki şartlarıyla ilgili değerlendirme yapan Meclis Başkanı Osman Öden ise Giresun'a 10 yılda bin 300 derslik kazandırdıklarını fakat söz konusu okulun durumunu görünce yaptıkları dersliklerin hiçbir kıymeti olmadığını ifade etti. Bunun da sorumlusunun kendileri değil bu durumdan kendilerini haberdar etmeyenlerin olduğunu sözlerine ekledi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir