AktüelGiresun

GİRESUN’DA BEREKET ORMANINA İLK FİDAN

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi ve Uluslararası Ormancılık Haftası Etkinlikleri kapsamında, sevgi evlerinde kalan çocuklarla Merkez Osmaniye Köyünde Bereket Ormanları  Fidan Dikim Programı düzenlendi. 

Vali Hasan Karahan, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde bütün illerimizde bu kampanya başlatıldı.  Bugün bu saatte çeşitli ağaçlar dikilmektedir. İllerde de bunun öncülüğünü vali eşleri yürütmektedir.” şeklinde konuştu.

Aile sosyal politikalar bakanlığımızın bünyesinde gönül elçileri projesi kapsamında Bereket Ormanları oluşturulduğunu belirten Valimizin eşleri Şule Meral Karahan Hanımefendi de “81 ilimizde eş zamanlı olarak yapılıyor. Bizde ilimizde ceviz ağacı diktik. İnşallah hayırlı, uğurlu olur. Her fidan bir umut diyorum. Tabi sadece dikmekle yetinmeyeceğiz ormanlarımızı, ağaçlarımız koruyacağız.  Gelecek nesillere inşallah güzel bir miras olarak kalacak.” dedi.

1000 rakımlık Giresun Merkez Osmaniye köyünde Ceviz ağaçlarıyla birlikte Bereket Ormanları oluşturacaklarını belirten Orman Bölge Müdürü Celal Pir Celal Pir “Bu ağacımızı 100 dönüm alanda takriben 1200 adet ceviz fidanı dikeceğiz.  Daha sonra bu ceviz fidanlarımızı köylülere vereceği ve ürünlerinden de kendileri faydalanacaklar.” dedi.

2015-271-6

Konuşmaların ardından katılımcılar sevgi evlerinde kalan çocuklarla birlikte yaklaşık 100 dekarlık alana 1200 civarında ceviz fidan diktiler. Fidanları diken çocuklar güzel bahar havasının tadını çıkararak piknik yaptılar, gönüllerince eğlendiler.

Fidan dikim törenine Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ve eşi Sabiha Öztürk,  Orman Bölge Müdürü Celal Pir ve Ayşe Pir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Recep Demir İl Müftüsü Muhittin Oral, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Fatih Görentaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Cemil Beyaz,Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve Sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir