Giresun

GİRESUN’A YENİ SANAYİ SİTESİ Mİ KURULUYOR?

VALİ:UYGUN ARAZİLER EMRİNİZDE…

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muammer Usta, yönetim kurulu ve sanayi esnafı ile kahvaltılı toplantıda biraraya geldi.
Toplantıda konuşan Usta, 1983 yılında tamamlanarak hizmete açılan sanayinin günümüz şartlarında altyapı, üstyapı bakımından dükkanların yetersiz kaldığını belirterek, yeni bir sanayi sitesi talebinde bulundu.

Düzenlenen kahvaltı programında Başkan Şenlikoğlu ile beraber Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Alay Komutanı Albay Bahaddin Murat Yakın, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri ve sanayi esnafı katıldı.

Başkan Şenlikoğlu ise; “bizler belediye olarak elimizden gelen tüm imkanlarla sanayi sitesine yardımcı olacağız. Şuanda bir Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bir ekibimizi buraya görevlendirdik. Sanayinin girişinden çıkışına kadar kombina kanal temizleme aracımız ile tüm altyapısını temizletiyoruz. Yine ilerleyen günlerde de üst yapı olarak bazı çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

Vali Harun Sarıfakıoğulları ise konuşmasında “Milli Emlak Müdürlüğü namına konuşuyorum ben. Bizim mevcut cari hazine arazilerimiz sizin emrinizde. Nerede uygun bir alan, uygun bir yer varsa biz vermeye hazırız. Bunu mücavir arazilerle birleştirip, zenginleştirerek sanayi sitesi oluşturmak konusunda gerekli kararlılığı ortaya koyarız. Organize sanayi bölgesi kamulaştırma bedeli en yüksek sanayi bölgelerinden biri. Bu ilin idarecileri ve siyasi önderleri ile beraber yapma kararlılığına sahiptir ziyadesiyle” diye konuştu.

Kahvaltı programının ardından Başkan Şenlikoğlu ve Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Usta, bölgede bir takım incelemelerde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir