Giresun

GİRESUN VALİSİ:ÇEVRE MİRASTIR

"İnsanlık, tarihin var oluşundan bu yana çevresini, kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, bu zaman zarfında da çevreyi etkilemiş ve çevresinden etkilenmiştir.

Dünyamızın ve insanlığın gelecekte de var olabilmesinin en önemli şartlarından biri, sağlıklı bir çevre ve yeryüzündeki doğal dengenin sürdürülebilirliğidir.

Günümüzde sağlıklı bir çevrede yaşamak temel insan haklarından biri olarak kabul edilmektedir. Hayatımız açısından büyük önem taşıyan çevremiz, tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken en önemli değerlerden biridir.

Hedefimiz, doğayı  tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir. Unutulmamalıdır ki; temiz bir çevre, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Bu hususta kamuoyunun bilgilendirilmesi ve eğitilmesi de büyük önem arz etmektedir.

Çevre, sadece kamunun  değil, herkesin sorumlu olduğu yaşam alanıdır. Gelecek kuşaklara bozulmamış, sağlıklı bir çevre  bırakmak temel sorumluluğumuz olmalıdır.

Bu önemli gün vesilesiyle, insanların çevre konusundaki bilincinin ve duyarlılığının artması ve gelecek nesillere daha güzel bir çevre  bırakabilmek dileğiyle Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum".

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir