GiresunULUSAL

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİR İLK DAHA…

Bununla ilgili olarak ilk adım atıldı. Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, üniversite bünyesinde Giresun tarihi ile ilgili, belge ve materyallerin de korunup sergilenebileceği bir müze arşivin acilen kurulmasını istedi.

İLK GÖRÜŞME MENTEŞOĞLU VE BALCI İLE…

Giresun tarihi ve kültürü üzerine elinde önemli ve değerli belgeler, çok sayıda fotoğraf ile Giresun tarihi üzerine çalışmaları bulunan,  Giresun Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar İşletmeni Hüseyin Gazi Menteşoğlu ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezai Balcı ile bir görüşme yapan Attar, ilk aşamada bir komisyon kurulmasını amaçladıklarını söyledi.

Aygün Attar,  konuyla ilgili yaptığı açıklamada,“Ne yazık ki; bugüne kadar Giresun tarihi yeterince ele alınarak ortaya konulmamıştır. Giresun’un bu konuda ki eksikliğini gidermek için üniversite olarak sorumluluğu üstümüze almamız gerekiyor. Hüseyin Bey, Giresun aşığı olan, elinde Giresun kültür ve tarihiyle ilgili önemli ve değerli belge ve materyaller bulunan ve yaptığı çalışmalarıyla Giresun’un tarihine ve tanıtımına katkılarda bulunan bir mesai arkadaşımız. Onun ve arkadaşlarının elinde bulunan bu materyallerin üniversitemiz bünyesinde oluşturulacak bir birimde, müze arşiv tarzında muhafaza altına alınmasını ve akademik bir çalışmayla değerlendirilmesini çok önemsiyorum. Bu konuda Tarih Bölümümüze de büyük görev düşmektedir. Giresun’un tarihinin ortaya konulması konusunda bir komisyon oluşturularak konuyu ayrıntılı çalışmayı arzu etmekteyim” dedi

En kısa sürede bir koordinasyon toplantısı planlanarak harekete geçileceğini söyleyen Rektör Attar, “Önceden fiziki mekan konusunda yaşadığımız sıkıntılar da yeni birimlerimizin inşaatlarının tamamlanmasıyla ortadan kalkmıştır. Hatta Giresun Arşivi’nin oluşturulacağı katta bulunan koridorlara Giresun kültür ve tarihinden gelen isimler verebiliriz” diye konuştu.


 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir