Giresun

Giresun Üniversitesi’nde başa dönüldü. Aynı ekipten Yılmaz Can yine Rektör Vekili…

Giresun Üniversitesi’ne tescilli AKP’li, İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin arkadaşı Yılmaz Can, 9 yıl sonra ikinci kez Rektör Vekili olarak atandı. Can’ın bu göreve getirilmesini Canikli’nin istediği belirtilirken, Giresun Milletvekilleri atamayla ilgili suskunluğunu koruyor. 

Görev süresinin bitmesine 10 ay kala ani bir kararla istifa eden Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un yerine, Rektör Vekili olarak, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Vekili olarak atandı. Can, bugün görevi devralacak.

Öte yandan YÖK yasa gereği 5 gün içinde ilana çıkacak ve rektör adaylığı için başvuruları önümüzdeki günlerde alacak ve değerlendirmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Erdoğan’ın Can’ı bu göreve asaleten atayıp atamayacağı bayram sonrasında belli olacak.

Yılmaz Can, 2010 yılında kurucu Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ün istifası sonrasında yapılan Rektörlük seçiminde 1 oy aldı Ancak YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulan listenin 3. sırasından istifa etti ve uzun süre üniversitenin Rektörsüz kalması sürecinde etkili oldu.  Buna rağmen 1 oylu Can, 2010 yılında Milletvekili Nurettin Canikli’nin araya girmesiyle ve ‘ben kefilim’ açıklaması sonrasında GRÜ’ye Rektör Vekili olarak atandı ve Prof.Dr. Aygün Attar’ın atanmasına kadar, 15 ayı aşkın süre bu görevi sürdürdü.  Bu sürede Can’ın yardımcılığını halen FETÖ’den tutuklu Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar’ın da yardımcılığını ve danışmanlığını yapan Cevdet Coşkun  yapmıştı. Can’ın bir diğer yardımcısı Prof.Dr. Ünsal Bekdemir FETÖ/PYD soruşturması kapsamında açığa alınmıştı.

Yılmaz Can,daha sonra AK Parti’den Giresun Belediye Başkan Adayı olmuş ancak seçilememişti. Can bir önceki seçimde de milletvekili aday adayı oldu ama listeye giremedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir