GiresunULUSAL

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NDE AHMET KAÇAR İÇİN ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM), önemli bir etkinliğe daha imza attı.

KALABALIK BİR DAVETLİ TOPLULUĞU İZLEDİ…

Merkez, Giresun’un Türkiye mal olmuş önemli kültür değerlerinden Göreleli Şair, bestekar ve söz yazarı sanatçı Ahmet Kaçar için anma etkinliği düzenledi.Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, KARASAM Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Abbas Karaağaçlı’nın konuşması ile başladı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas, Ahmet Kaçar’ın sanatçı kişiliği ve eserlerini değerlendirirken, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun üniversitenin yerel kültürü yaşatmak için yaptıklarını ve hedeflerini anlattı. Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Görele Belediye Başkanı Tolga Erener de birer konuşma yaparak Kaçar’la ilgili anılarını ve değerlendirmelerini  söylediler.  

Konuşmaların ardından Ümran Turgut, Ali Turgut tarafından hazırlanan Ahmet Kaçar’ın  hayatının anlatıldığı ve Turgut’un tezine konu olan belgesel gösterildi. Program, Ümran Turgut, Gökalp İyilikçi, Kübra Akdemir, Halil Baki Çalı, Enes Yılmaz ise sanatçının şiirlerini okumalarıyla ve Solistler Songül Yılmaz ve Cihan Unat, güftesi Ahmet Kaçar’a ait şarkılar seslendirmeleriyle sürdü.

SOLİST CİHAN UNATIN BESTELEDİĞİ VE İLK KEZ SESLENDİRDİĞİ KAÇAR’IN ŞARKISININ PROTOKOLÜ İMZALANDI, TRT’YE YOLLANACAK 

Programın sürprizi ise Ahmet Kaçar’ın yaşamının son günlerinde yazdığı ve Ümran Turgut’a verdiği “Yeşeren ümitlerin kolay olmadı reddi” isimli güftenin Cihan Unat tarafından Muayyer Kürdi makamında bestelendiğinin duyurulması oldu. Unat tarafından ilk kez seslendirilen şarkı büyük alkış aldı. Şarkı Kaçar’ın ailesi ve Rektör Coşkun tarafından imzalanan protokolle repertuvara alınması talebiyle TRT’ye gönderildi.

Ahmet Kaçar’ı anma etkinliği programını; 24. Dönem CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, 25.26. Dönem CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, üniversitenin akademik ve idari personelleri, öğrenciler, sanatçılar ve Kaçar’ın ailesi ve kalabalık bir davetli topluluğu izledi.  Program günün anısına topluca fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir