Giresun

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’DEN ENERJİ POLİTİKASINA KATKI

Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) “Türkiye-Rusya Krizi Bağlamında Ulusal Enerji Politikası: Riskler ve Alternatifler” başlıklı çalıştay, düzenledi.

 Çalıştaya, konuyla ilgili çok sayıda alanında uzman bilim insanı katılarak görüşlerini açıkladılar. GRÜ Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, çalıştayı düzenleme amaçlarını, “ An itibarı ile Rusya ile bir kriz yaşıyoruz. Giresun Üniversitesi olarak, Rusya krizinde önemli bir rol ve misyon üstlenerek sorumluluk aldık. Rusya-Türkiye krizinin tartışma ve değerlendirmesini önceden de yapıyorduk, şimdi de ülkemizin menfaatleri açısından bunu sürdürüyoruz”sözleriyle değerlendirdi.

 Bölgemizde Rusya ve İran’ın günümüzün en önemli enerji kaynakları olan petrol ve doğalgaz varlıkları açısından büyük öneme sahip olduklarını vurgulayan Attar,şunları söyledi: ”Türkiye’de jeopolitik ve transformatik konumu nedeniyle stratejik öneme sahiptir. Türkiye asrın projesi olan TANAP projesinde yer almakta ve kilit noktadadır. Bu sebeplerle önümüzdeki süreçte izlenecek enerji politikaları Türkiye’nin en önemli ulusal politikasıdır. Krizleri fırsata çevirmek ve farkındalık yaratmak için düzenlediğimiz bu çalıştayımızdan çıkacak sonuçlar da bir o kadar önemlidir.

396a8351

BAKAN ALBAYRAK DAİRE BAŞKANINI GÖNDERDİ

Çalıştaya Enerji Bakanı Berat Albayrak tarafından görevlendirilen Enerji Arz ve Güvenliği Daire Başkanı Murat Akkaya da katıldı. Konuşmasında, Rektör Attar ve GRÜ’yü öven Akkaya “Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi, bugün çok önemli bir konuyu işleyerek gündeme taşımaktadır. Hatta diyebilirim ki; içinde bulunduğumuz süreçte Türkiye’nin en önemli konusudur. Bu anlamda Giresun Üniversitesini kutluyor, Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın samimi selamlarını iletiyorum. Sayın Bakanımızın özel talimatıyla bu çalıştaya katılıyoruz. Sayın Rektörümüzün Rusya konusunda çok bilgili ve etkili olduğunu biliyor, başarılı bir çalışma olmasını diliyor ve Giresun’da bulunmaktan da mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Sonuç bildirgesiyle tamamlanan çalıştaya katılanlara Rektör Attar tarafından plaket sunumu yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir