Eğitim

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

104’ü devlet 71’i vakıf olmak üzere 175 üniversitenin bulunduğu Türkiye’de 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk aşaması pazartesi günü kayıtlarla başlıyor. Giresun Üniversitesi de; 10 fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 5 Yüksekokul, 3 enstitü, 1 devlet konservatuarı ile yeni eğitim-öğretim yılına hazır. Üniversitede 2013-2014 Akademik ve eğitim öğretim yılı 16 Eylül 2013’te başlayacak.

Kısa sürede, özellikle Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın 1 yıllık görevi döneminde; aynı zamanda kurulan üniversitelere göre, her yanı ve yönüyle farklılığını ortaya koyarak dünyaya adını duyuran ve Karadeniz’in Parlayan Yıldızı  olan üniversitemiz, yeni kayıtlarla öğrenci sayısını 30 binlere çıkarmayı hedefliyor.

KAYIT MERKEZİ DEPPOYDA…

Üniversite, kayıt için Deppoy’daki Gazipaşa Yerleşkesi Spor Salonu’nu kayıt merkezi olarak belirledi. 2013-2014 akademik yılında üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, 2-6 Eylül arasında kayıt işlemlerini tamamlayacak. GRÜ ayrıca otogar ve kentin değişik yerlerine öğrenci danışma büroları kurdu.

Üniversitelerdeki her program için ayrı kayıt tarihi belirlendiğinden, adayların sınav sonuç belgesinde belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekiyor. Belirtilen tarihte kayıt yaptırmayanlar, kayıt hakkını kaybedecek.

Üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylardan şu belgeler isteniyor:  “Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılı oluyor), 4,5 x 6 santimetre boyutunda 12 fotoğraf, katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge, kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri”

Giresun Üniversitesi’nin kayıt takvimi ise şu biçimde duyuruldu:

 

TARİH             KAYIT YAPTIRACAK FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU
 02 Eylül 2013 Pazartesi Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Tirebolu İletişim Fakültesi
 03 Eylül 2013 Salı Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
 04 Eylül 2013 Çarşamba Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu, Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu, Keşap Meslek Yüksekokulu, Espiye Meslek Yüksekokulu,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Dereli Meslek Yüksekokulu
 05 Eylül 2013 Perşembe Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

 

Üniversiteden yapılana açıklamaya göre; Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu, Şebinkarahisar Sosyal bilimler Meslek Yüksekokulu, Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu 02-06 Eylül tarihleri arasında kendi okul binalarında kayıt yapacaklar.

 

 

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir